TOP 20 ⟩ Õudused Türgis, kohutavad tingimused Kataris ja uinuvad piloodid

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Türgi kaunitar sooja päikese all ahvatleb paljusid eestlasi unistuste puhkusele. Kohapeal ei pruugi kõik aga sama unenäoline enam olla. Loe aasta leotumaid reisilugusid!
Türgi kaunitar sooja päikese all ahvatleb paljusid eestlasi unistuste puhkusele. Kohapeal ei pruugi kõik aga sama unenäoline enam olla. Loe aasta leotumaid reisilugusid! Foto: UTeam/Shutterstock

Aasta on lõpusirgel ja käes on kokkuvõtete tegemise aeg. Toome teieni käesoleva aasta kõige loetumad reisiportaali lood. 

1. Õuduste öö Türgi hotellis: Eesti turistidele lubati hüvitist maksta vaid juhul, kui nad juhtunust ei iitsata

Andre ja Tatiana puhkasid Türgis Antalyas Pemar Beach 5* hotellis ja kõik oleks olnud hästi, kuid hommikul kell neli puhkes kohutav tulekahju, mis oleks võinud väga halvasti lõppeda.

2. «Lennuk võttis järsult suuna allapoole...» Tippkoolitaja Eric Edmeades kirjeldab teel Tallinna läbi elatud hädamaandumist

Iirimaa lähistel võttis seni rahulik lennureis väga äreva pöörde. 

3. KOHUTAVAD TINGIMUSED> Kataris on salajane piirkond, mida ülejäänud maailm näha ei tohi

Karmist elurajoonist jõuab meediasse harva pilte või artikleid. Katar soovib, et võõrtööliste igapäevaelu jääks läikiva linnapildi taha, võimalikult varjatuks. Veelgi enam soovitakse, et tööliste piirkonnas elavad võõrtöölised hoiaksid vabal ajal end eemal linnatänavatest, luksuspoodidest ja peentest restoranidest.

4. Itaalias ollakse sunnitud randu sulgema

Rannapuhkuste üks suur ja oluline osa on turvalisus. Just selle puudumine on Itaalias liiga levinud probleem ning tulemused on masendavad 

5Reisilennuki piloodid magasid nii sügavat und, et maandumine jäi ära

Ethiopia Airlinesi kaks pilooti jäid magama 11 000 meetri kõrgusel, kuigi oleksid pidanud valmistuma maandumiseks riigi pealinna Addis Abeba lennujaamas.

6. Olukord Euroopa lennujaamades hakkab käest minema

Lennujaamade töö oli sügavalt häiritud, lennud hilinesid ja paljud väljumised jäid üldse ära. Põhjused olid sõna otseses mõttes inimlikud. 

7. Läänemeres ujub ringi salapärane hiidelukas

Jaanipäeva aegu Lääne-Soomes asuvast Kokkolast merele läinud mehi ootas elu üks suuremaid elamusi, kui nad mõnisada meetrit kaldast eemal märkasid ujumas vee all salapärast looma, kellel tundus pikkust olevat kaks-kolm korda enam kui nende paadil ehk üle kümne meetri.

8. Helikopteri tiiviku vahel hukkunud mehe sõbrad avasid suu, piloot võib saada tapmissüüdistuse

Šokeeriv õnnetus leidis aset 25. juulil Kreekas Ateenas. 22-aastane mees sai kopteri tiivikult löögi, mis väidetavalt lõikas tal pea otsast.

9. Mitmed airBalticu lennukid ei saa lähiajal õhku tõusta

AirBalticu tegevjuht Martin Gauss avaldas, et lennufirma on sunnitud oma 36 Airbus A220 lennukist kuut maa peal hoidma, kuna napib lennukite varuosi, kirjutas Trip.ee.

10. Inglismaal peksti läbi hotelli administraator, põhjus täiesti absurdne

Inglismaal saadeti trellide taha 23-aastane mees, kes peksis läbi hotelli administraatori. Peksmise ajend oli enam kui jabur – hotellis polnud vabu tube. 

11. «Uus normaalsus»: reisijad jäävad koroonasse, kuid karavan läheb edasi

Välismaal haigeks jäämine on alati ebameeldiv, kuid saada välismaal Covid-19 diagnoos, on üle kahe aasta tundunud kõigi hirmude summana.

12. Lennureisija käitumine pani netirahva kihama

Reisisell Julie Christensen postitas TikTokki nüüdseks viraalseks läinud klipi, kus näitab enda ees istuvat ebaviisakat lennureisijat.

13. KAOS> Lufthansa on Frankfurdis jätnud reisijad abita

Euroopa Liidu regulatsioon kohustab lennufirmat lennu tühistamisel broneerima reisija esimesele sobivale lennule, leidma talle vajadusel öömaja ja tagama toitlustuse. Lufthansa tunnistas, et see käib neile üle jõu.

14. Vladimir Putini superjahti nähti Eesti ranniku lähedal

Eesti rannikul märgati Vladimir Putini suuruselt teist superjahti, mida saatis Venemaa alus.

15. ELi riigid kaotavad reisipiirangud koroonatõendi omanikele

Euroopa Liidu riigid leppisid kokku koordineeritud reisipiirangud, mis võimaldavad vaktsineeritud reisijatel ühenduse 27 riigis vabalt liikuda.

16. Soome toll hoiatab: neid tooteid Eestist kaasa tuues sooritad kuriteo

Soome toll on oma infokirjas hoiatanud, et Eestist piirmäärast kangemate nikotiinipadjakestega Soome naastes võib reisija sattuda isegi kriminaaluurimise alla.

17. Kreeka rannabaaris 600-eurose arve saanud naine: ma peaaegu minestasin

Kreekas Mykonose saarel puhanud USA turistidelt küsiti kahe Mojito ja krabi jalgade eest 600 eurot. Söögikohta külastanud ema ja tütre sõnul neid peteti.

18. FOTOD> Vaata, mis ootab Gruusiasse põgenevaid venelasi pärast piiriületust

Septembris olid Vene-Gruusia piiiripunktis kohal protestijad, kes koputasid kodumaalt põgenevate venelaste südametunnistusele. 

19. VIDEO> Kuidas poolpaljas mees mind Türgi saunas pesi, kuivatas ja riidessegi pani

Kaks Postimees Naise ajakirjanikku käisid eksootilises Türgis. Vaata lustakat videolugu! 

20. Teisel katsel konditsioneerita lennukis koju jõudnud eestlanna: öeldi, et võime lennata omal vastutusel

Lissabonist koju lennata soovinud eestlanna pidi koos väikelapsega tõelisi ebamugavusi ja vintsutusi üle elama, enne kui koju Märjamaale jõudis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles