Helikopteri tiiviku vahel hukkunud mehe sõbrad avasid suu, piloot võib saada tapmissüüdistuse (2)

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Foto on illustreeriv
Foto on illustreeriv Foto: Shutterstock

Šokeeriv õnnetus leidis aset 25. juulil Kreekas, Ateenas. 22-aastane mees sai kopteri tiivikult löögi, mis väidetavalt lõikas mehel pea otsast.  

Jack Fenton hukkus Ateena lennujaamas helikopteri tagumise rootori laba tõttu pärast maandumist Kreeka Mykonose saarelt, kus ta väidetavalt tähistas koos kolme sõbraga oma 22. sünnipäeva.

Loe lisaks: Noore turisti traagiline surm

Jack Fenton kasutas Kreeka meediakanali Open TV teatel oma mobiiltelefoni, et teha videokõnet või selfit. Mees kõndis töötava mootoriga helikopteri juurde, tiivikulabad, millega Fenton pihta sai, tapsid ta silmapilkselt.  

Traagiline sündmus juhtus 25. juulil kell 18.20 kohaliku aja järgi ja tegemist oli Bell 407 kopteriga. 

Politsei uurib intsidenti ja pilooti võidakse süüdistada tapmises, kui leitakse, et ta lubas reisijad välja enne tiiviku seiskumist ja veendumist, et kopterist väljumine on ohutu. 

Arvatakse, et juhtum juhtus teiste helikopteris viibinud turistide silme all. Turistid olid teel Ateena rahvusvahelisse lennujaama, et minna eralennuki pardale ja lennata Ühendkuningriiki.

Daily Star pöördus kommentaari saamiseks välisministeeriumi poole. FCDO pressiesindaja ütles: «Toetame Kreekas surnud Briti mehe perekonda, kes on ühenduses kohalike võimudega.»

Kreeka lennuõnnetuste uurimiskomisjoni juht Ioannis Kandyllis ütles, et tunnistajad nägid Jacki õnnetuse ajal telefoni kõrva ääres hoidmas.

Mehe sõbrad eitasid, et ta tegi surres selfit. «Helikopterist väljumisel ei antud meile mingisuguseid juhiseid. Nad avasid meile vaid uksed. Ta ei rääkinud telefoniga ja miks ta helikopteri tagaosa poole pöördus, ma ei tea,» kommenteeris mehe hukkunud sõber Jack Stanton-Gleaves Mirrorile, lükates ümber seni levinud selfiversiooni.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles