TOHOH airBaltic palus USA ametivõimudelt luba alustada lende USAsse

reis.postimees.ee
Uuendatud 21. märts 2024, 12:34
Copy
airBaltic ja USA suur lennufirma Delta Airlines on aina tihedamas koostöös. Kas varsti alustab airBaltic lende üle ookeani ka oma lennukitega?
airBaltic ja USA suur lennufirma Delta Airlines on aina tihedamas koostöös. Kas varsti alustab airBaltic lende üle ookeani ka oma lennukitega? Foto: Publicitātes foto

Läti lennuliinil puuduvad siiani sobivad lennukid ilma lisamaandumiseta üle ookeani lendamiseks.

Populaarne veebileht One Mile At The Time on avalikustanud, et Läti lennukompanii airBaltic on äsja palunud USA transpordiametilt (DOT), et see annaks neile õiguse opereerida lende USAsse oma lennukitega. Juba juulis 2023 paigutas USA föderaalne lennuamet Läti IASA turvalisusprogrammis I kategooriasse, kaotades nii ühe olulise piirangu Läti lennufirmadel USAsse lendamise ees.

One Mile At The Time kiidab Läti lennufirma organiseeritust ja juhtimiskultuuri, kuid avaldab arvamust, et airBalticu lennupargi moodustavad Airbus 220 lennukid peaksid üle Atlandi lendamisel tegema vahemaandumise näiteks Islandil. airBalticu kodulehe andmeil on Airbus 220 kommertsiaalne lennuulatus 4575 kilomeetrit. Lennufirma senised pikimad vahemaandumisteta reisid viivad Baltikumist Dubaisse ja Kanaari saartele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles