Manchesteris protesteeritakse politsei jalahoobi pärast lennujaamas

Copy
Politseiauto Norfolkis.
Politseiauto Norfolkis. Foto: Evelyn Simak / Wikimedia Commons

Rüselusele reageerinud politseinik andis lamava mehe pea pihta jõulise jalahoobi ning video sellest on inimesi ärritanud.

Suurbritannias on põhjustanud proteste video, millest on näha, kuidas teisipäeva õhtul Manchesteri lennujaamas rüselusele reageerinud politseinik 19-aastase Mohammed Fahiri näo pihta jalaga äigab. Hetk hiljem astub politseinik juba kõhuli lamavale mehele ka jalaga pähe. Põrandal on näha vereplekke ja keegi pealtvaatajaist palub politseinikul lõpetada, sest too pole midagi teinud. 

Ajalehe Daily Mail vahendab Mohammed Fahiri advokaati, kelle sõnul võitleb mees hetkel haiglas oma elu eest ja tema ajust on leitud tsüst.  

CNNi andmeil on ebaselge, mis juhtus enne, kui kõnealune video filmiti. Manchesteri linnapea Andy Burnham on öelnud, et talle teadaolevalt sai probleem alguse Manchesteri saabunud lennul, millega saabus linna kahe lennujaama vastu tulnud mehe ema. Politsei andmetel reageerisid nad teatele, et lennujaamas on kedagi rünnatud ning kui korravalvurid püüdsid meessoost kahtlusalust vahistada, said kolm neist kannatada, muuhulgas olevat naispolitseinikul murdunud nina. 

Mitmed briti poliitikud on vägivaldse video hukka mõistnud ja nimetanud seda tõeliselt šokeerivaks. Jõudu kasutanud politseinik on tööst eemaldatud, kahtlusalused mehed vahistati ja vabastati kautsjoni vastu. 

Vägivaldset videot vahejuhtumist võib vaadata Youtube keskkonnast.

Tagasi üles