Lillesaare lummuses

Peeter Langovits
, fotograaf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lossi roosiaias: purskkaevuga terrassilt avaneb vaade Bodeni järvele.
Lossi roosiaias: purskkaevuga terrassilt avaneb vaade Bodeni järvele. Foto: Peeter Langovits

Soov külastada Saksamaa, Austria ja Šveitsi piiril asuvat Bodeni järve ja kaunist Mainaud sai teoks juuni alguses. Viibides Lõuna-Saksamaal, alustasin oma reisi hommikul Freiburgi raudteejaama juurest uue ja mugava rohelist värvi MeinFernBusi odavreisibussiga. Vähem kui kaks tundi bussisõitu 8 euro eest läbi maaliliste Schwarzwaldi metsade-mägede-orgude, tunnelite ning üle uhkete sildade.

Mööda vilksatavad sparglipõllud, mäenõlvadel laiuvad viinamarjaistandused ja lehmakarjad. Maasikapõldudelt nopitakse enne päevakuumust valminud saaki. Silme eest mööda libisevad külad oma kirikutega mõjuvad nukulinnadena, peagi vilksab põõsaste vahelt Bodeni järv, mis sakslastele on Bodensee ja inglastele Lake Constance. Enne Konstanzi jõudmist peatub buss Mainau väravas. Enamik reisijatest väljub, edasisõitjaid jäi bussi üksikuid. On ju võimalus kõigepealt teha tutvust ülikoolilinna Konstanziga ja sealt laevaga teise värava kaudu saarele minna.

Mainaud kutsutakse Lillesaareks ning seda külastab üle kahe miljoni inimese aastas. Pika ajalooga saare muutsid üheks Euroopa kaunimaks pargiks selle 19. sajandil omandanud Badeni suurhertsogid. Saare keskel asuva barokse lossi ümber rajati Itaalia stiilis lilleaed ja arboreetum, mida arendas edasi selle omanikeks saanud Rootsi kuningliku perega seotud Bernadotteʼi suguvõsa. Lilleaasta 2015 kestab saarel 20. märtsist 25. oktoobrini. Kevadel on saare vallutanud tulbid, suveaeg kuulub roosidele ning sügis on daaliate päralt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles