Estonian Air lubab nüüd lennukisse sisenemisel ja väljumisel telefoni kasutada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi lennuk.
Estonian Airi lennuk. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Kui varem pidi mobiiltelefon olema väljalülitatud kogu lennukis viibimise ajal, siis nüüd lubatakse Estonian Airi lennukites mobiili kasutada nii kaua, kui reisijad lennukisse tulevad ja sealt maha lähevad.

«Enne õhkutõusu võib mobiiltelefon olla sisse lülitatud hetkeni, mil kõik lennukiuksed on suletud. Pärast maandumist võib telefoni sisse lülitada kohe, kui reisijate uks on pärast lennuki lõplikku peatumist avatud,» selgitas Estonian Air’i kommunikatsioonispetsialist Maris Talvari.

Talvari sõnul soovitakse nii muuta reisijate lennuki pardal veedetud aeg mugavamaks ja efektiivsemaks, teisalt tuldi vastu reisijate ettepanekutele. Seni on reisijad pidanud oma telefonikõned ära lõpetama enne lennukisse sisenemist, nüüd saavad nad seda teha ka lennukis.

Õhkutõus ja maandumine on Talvari sõnul kõige olulisemad lennufaasid, mis nõuavad reisijate täit tähelepanu ning vajadusel juhindumist lennukimeeskonna juhtnööridest ning seega ei tohi sellel ajal ka telefoni kasutada. «Lisaks välistab lisaelektroonika mitte kasutamine signaalide segavat efekti lennukile ja selle seadmetele,» selgitas ta.

Nüüd levinud nutitelefonid on Talvari hinnangul potentsiaalselt lennukil veelgi segavamad, sest neil on lisaks wifi, bluetooth ja osadel isegi raadiolainetel põhinev smart TV juhtimisfunktsioon jne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles