Ryanair sundis reisijaid kaks tundi kuumuses kannatama

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ryanair
Ryanair Foto: Mihkel Maripuu

Iiri odavlennufirma Ryanair jättis Hispaanias Sevilla lennujaamas 200 reisijat kaheks tunniks 50-kraadises kuumuses lennukisse lõksu.

Hispaania El Mundo ajaleht kirjutas, et lennukit tabas rike, mistõttu ei saanud lennukikapten käivitada ka mootoreid, et konditsioneeri sisse lülitada. Kapten ei olnud nõus ka uksi avama, kuna kartis, et kaotab oma koha õhkutõusu järjekorras.

Samal ajal ei jätkunud lennukis piisavalt veepudeleid, et kõigile jagada, mistõttu anti juua ainult lastele. Lõpuks katkes aga ühel reisijal kannatus ning ta avas lennukiukse. Teised reisijad said sellest julgust ning väljusid lennukist.

Kuumuse tõttu vajas üks 18-kuune laps kiirabi ning mitmed reisijad minestasid. Hispaania lennuameti esindaja ütlesid, et lennukikaptenil läks 45 minutit enne kui ta tellis auto, mis lennuki rajalt ära tõi. Puksiiri eest pidi firma ka eraldi maksma.

Lend hilines kokku viis tundi. Ryanair süüdistas selles reisijat, kes avas lennukiukse ning päästis sellega valla hädaabi laskumisraja. Firma esindaja sõnutsi oleks lennuk saanud pärast tehnilise rikke kõrvaldamist õhku tõusta, kuid hädaabiraja väljastamine segas seda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles