Estravel: päikest minnakse otsima talvel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miami rand
Miami rand Foto: SCANPIX

Reisibüroo Estravel tegevdirektor Anne Samlik ütles Postimees.ee’le, et kuum suvi pole tema hinnangul eestlaste reisiaktiivsusele negatiivselt mõjunud, sest sooja ilma asemel otsitakse suvel elamusi ja seiklusi.

Samliku hinnangul on Eesti inimeste reisiaktiivsus tänavu suvel isegi kõrgem kui aasta tagasi. Tegevdirektori hinnangul on selle põhjuseks tarbijate kindlustunde mõningane kasv ja teisalt üleüldine reisimise populaarsuse kasv.

«Üha enam inimesi on harjunud puhkuse ajal midagi aktiivset tegema, sellest on saanud perede jaoks traditsioon,» selgitas ta.

Samliku sõnul pole ilm reiside hingu otseselt mõjutanud, sest hinnakujundus on pikaajaline protsess. Lisaks otsivad suvised reisijad tema hinnangul emotsioone ja seiklusi ning ainult soe ilm ei ole argumendiks reisi valimisel ega sellest loobumisel.

«Päikest minnakse otsima rohkem talvel,» sõnas ta.

Estraveli suvises müügis paistavad silma lennupiletid Aasiasse ja Ameerikasse, mida on tänavu ostetud varasemast rohkem. Samlik ei usu ka, et soe suvi vähendab sügisel ja talvel päikesereiside nõudlust.

«Igal talvel nädala või paari päikese all veetmine muutub järjest tavapärasemaks,» hindas ta.

Tema hinnangul mõjutab siinset turismiturgu soojast ilmast enam reisifirmade kevadine pankrotilaine, mille järel on kliendid muutunud teadlikumaks ja eelistavad läbipaistva taustaga finantsiliselt tugevamaid reisifirmasid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles