Läti turist hindab Eesti loodust

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestit lätlastele tutvustava reklaamkampaania näide.
Eestit lätlastele tutvustava reklaamkampaania näide. Foto: Kontuur Leo Burnett

Lätis korraldatud Eesti looduspuhkuse võimalusi tutvustav turismikampaania «Puhkus looduses» jõudis eduka lõpuni. Euroopa Regionaalarengu Fondist kaasrahastatud kampaania kodulehte Visitestonia.com külastas üle 20 000 inimese, mis näitab suurt huvi Eestis pakutavate looduspuhkuse võimaluste vastu.

Läti ajakirjandus pidas kampaaniat heaks eeskujuks oma riigi tutvustamisel, arutledes, kas ka Läti ei peaks end naaberturgudel selliste alternatiivlahendustega reklaamima.

Ajakirjanike huvi üheks põhjuseks võib lugeda tavapäratut lähenemist, kus lisaks välireklaamidele said Riia ja selle lähiümbruse elanikud osa suurejoonelisest fotode vabaõhunäitusest Riia südalinnas. Näitus pealkirjaga «Elamusi Eestist» oli kokku pandud Läti perekonna reisifotodest, mida illustreerisid nende reisipäeviku väljavõtted.

Lisaks ilmus ajalehtede vahel kampaaniasõnumit kandev kokkuvolditav Eesti kaart, mis aitas hõlpsamalt puhkekohti leida.

Juunis alanud kampaania keskendus looduspuhkuse võimalustele seetõttu, et 2008. aastal Läti elanike hulgas tehtud küsitlusest selgus, et lätlasi motiveerib Eestit oma puhkusesihtkohaks valima eelkõige kaunis loodus, eriti saartel. Seda nimetas koos Eesti lähedusega reisimisel väga oluliseks üle poole küsitletutest.

«See, et Läti turist hindab kõrgelt meie loodust, saabub siia reeglina oma transpordiga ja paneb ise kokku marsruudi, tähendab, et ta tunneb huvi eri piirkondadesse reisimise vastu üle kogu Eesti, piirdumata suuremate linnadega. Lisaks reiside arvu kasvatamisele madalhooajal on külastajate suundumine linnadest mujalegi Eestisse kindlasti üks Eesti turismi kasvu võtmetegureid,» ütles EASi turismiarenduskeskuse direktor Tarmo Mutso.

Mullu oli Eesti lätlastele tähtsuselt teine sihtkoht Leedu järel. Eestisse tegid lätlased 16 protsenti oma välisreisidest ja meie majutusettevõtetes ööbis mullu 79 527 Läti turisti, majutatud välisturistide seas olid nad arvult viiendal kohal Soome, Saksamaa, Rootsi ja Venemaa turistide järel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles