Prantsusmaa metroos tehakse turvalisuse demonstratsioone

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metroojaam Pariisis
Metroojaam Pariisis Foto: SCANPIX

Reisijad on harjunud turvalisusdemonstratsioone vaatama lennukis, kuid metroos on see ilmselt esmakordne nähtus.

RATP, ettevõte, mis vastutab Prantsusmaa rongiliikluse eest, otsustas läbi viia ulatusliku kampaania, et vähendada metroos juhtuvaid õnnetusi, vahendab Lonely Planet.

Selleks palkas firma näitlejad, kes kehastasid end stjuardessideks ning viisid metroojaamades läbi turvalisuse demonstratsioonid ning jagasid reisijatele ohutuskaarte. Kogu protsess sarnanes vägagi sellele, mida viikase läbi lennukites.

Reisijatel paluti rongi uksi mitte blokeerida ning mitte viimasel hetkel rongile joosta. Lisaks paluti inimestel mitte platvormi äärele liialt lähedal seista ning mitte hüpata järgi esemetele, mis on rööbastele kukkunud. Rõhutati ka seda, et raudteejaamas ei tohiks kõndida samal ajal telefoni vaadates.

Igal aastal juhtub seal 400 õnnetust. Üle pooltel õnnetustest on inimene kukkunud rongi ja platvormi vahele. RATP loodab, et selline nipp tõmbab inimeste tähelepanu turvalisusele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles