Katmandus kukkus alla reisilennuk, ainsana jäi ellu piloot

Copy
Saurya Airlinesi CRJ-200 registrinumbriga 9N-AME.
Saurya Airlinesi CRJ-200 registrinumbriga 9N-AME. Foto: Anurup Pathak / Wikimedia Commons

Hukkus 18 lennul olnud lennufirma töötajat.

Katmandus kukkus alla lennufirma Saurya Airlines CRJ200 reaktiivlennuk, mis oli teel populaarsesse turismisihtkohta nimega Pokhara. Õnnetus leidis aset kell 11.15 kohaliku aja järgi vahetult pärast Tribhuvani lennujaamast õhkutõusu. Kathmandu Posti esialgseil andmeil väljus lennuk startides lennurajalt ja riivas tiivaga maad.

BBC andmeil jäi ainsana ellu lendur, kes sai küll vigastusi silmade ja otsmiku piirkonda. Reutersi kinnitusel sai lisaks teisele meeskonnaliikmele surma 17 lennufirma tehnikut, kellega lennuk oli minemas Pokhara lennujaama korralisele hooldusele. Teised allikad on lendu nimetanud katselennuks. Reisijaid Saurya Airlinesi lennukis teadaolevalt ei olnud.

Jaanuaris 2023 kukkus teel Katmandust Pokharasse alla Yeti Airlinesi lennuk 68 reisija ja nelja meeskonnaliikmega, väidetavalt tegi üks reisijaist õnnetusest toona reaalajas ka videoülekande. Lennuõnnetused on Nepalis sagedased.

Veebilehe Planespotters andmeil on nüüd Saurya Airlinesil vaid üks  lennuk. Firma lennukipargi keskmine vanus ületas 20 aastat.

Tagasi üles