Uurijad avaldasid, kas helikopteri tiivikult surmava peavigastuse saanud turist tegi endast pilti või mitte (1)

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Foto on illustreeriv
Foto on illustreeriv Foto: Shutterstock

22-aastane Jack Fenton suri kohutavatesse peavigastustesse, kui astus esmaspäeval Kreekas Ateenas helikopteri pöörlevasse tiivikusse.

Kreeka politsei annab teada, et hukkunud Jack Fenton võis rikkuda ohutusjuhiseid ja ta suri mobiiltelefoni kasutades.

Politsei tellis ka toksikoloogilised testid, et teha kindlaks, kas Jack oli alkoholi tarvitanud, sest mehe perekond ja temaga koos reisivad sõbrad väitsid, et ta ei seadnud ennast hooletusest ohtu. 

Loe lisaks: Helikopteri tiiviku vahel hukkunud mehe sõbrad avasid suu, piloot võib saada tapmissüüdistuse

Kuid uurimist juhtiv  Ioannis Kondylis kirjeldas üksikasjalikult Jacki viimaseid hetki. Ta kinnitas, et noormees ei teinud endast traagilise õnnetuse eel pilti.  

Kondylis ütles täna õhtul pärast piloodi ja tunnistajate intervjueerimist: «Kogutud tunnistuste põhjal saame kinnitada, et noormees oleks tahtnud selfit teha. Hukkunud 22-aastane hoidis kõrva ääres mobiiltelefoni, kuid pole veel teada, kas ta rääkis kellegagi.»

Kondylis paljastas, et Jack väljus maandunud kopterist, kuid naasis selle juurde astus sõiduki tagumise tiiviku ette. Kummardudes ei pruukinud ta näha nähtamatut ja surmavat tiivikut, mis pöörleb kuni 500 pööret sekundis.

Kondylis jätkas: «Oleme võtnud tunnistused nii piloodilt kui ka kahelt maapealselt töötajalt. Nende tunnistuste järgi näib, et järgiti kõiki kopteri turvalisusega sätestatud eeskirju. Üks maapealne töötaja läks maandumisplatsil kopteri vasaku ukse juurde, teine paremale ja nad saatsid reisijad 20 meetri kaugusele hoonesse. Siis jäi üks nende juurde ja teine maapealne saatja naasis helikopteri juurde. Noor reisija läks omavoliliselt samuti tagasi kopteri juurde, kuid miks, pole teada.»

«Ta ei öelnud kellelegi midagi. Tunnistuste kohaselt hoidis ta käes mobiiltelefoni, mis tal kõrva ääres oli. Kui üks maapealsetest töötajatest nägi teda helikopteri poole kõndimas, hüüdis ta valjusti inglise keeles: «Stopp, pea kinni!», kuid ta ei kuulnud.»

«Maapealse personali hõikeid kuulis ka kapten, kes oli veel helikopteris ja kandis kõrvaklappe. Nii et nad karjusid valjusti. Noormees läks kopteri sabaosa alla, kus teda tabas tiivik, mida pöörlemiskiirusel ei olnud näha.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles