Noore turisti traagiline surm

reis.postimees.ee
Copy
Valgete majade, sinise taeva ja soolaka tuulega Mykonos on jõukate turistide jaoks üks lemmiksihtkohti Kreekal. Pildil Panagia Paraportiani kirik.
Valgete majade, sinise taeva ja soolaka tuulega Mykonos on jõukate turistide jaoks üks lemmiksihtkohti Kreekal. Pildil Panagia Paraportiani kirik. Foto: Bernard Gagnon / Wikimedia Commons

21 aastat vana britt hukkus Ateena lähistel väga kurbadel asjaoludel. Helikopterifirma väidab, et süüdi oli katse endast selfit teha, noormehe sõbrad on teist meelt.

Oxfordi tudeng nimega Jack Fenton oli reisinud Ateena lähistele Mykonose saarelt firma Superior Air helikopteriga ning maandumine läks igati õnnelikult. Paraku tabas noormeest mõni hetk hiljem surmavalt helikopteri Bell 407 ikka veel pöörleva rootori laba.  

Juhtumit kajastanud The Guardian märgib, et noormehe vanemad olid teises helikopteris, mis pidi samas kohas maanduma mõni hetk hiljem, kuid nende kopter suunati õnnetuse tõttu ümber Ateena rahvusvahelisele lennuväljale. Limusiinid, mis pidid reisijad toimetama helikopterite maandumisplatsilt edasi lennuväljale, juba ootasid reisiseltsilisi. 

Üldjuhul võtab Bell 407 peale viis reisijat.
Üldjuhul võtab Bell 407 peale viis reisijat. Foto: JasonReina / Wikimedia Commons

Kreeka ajakirjanduse väiteil kõndis esimesena helikopterist väljunud Jack Fenton talle antud instruktsioonide vastaselt ootamatult tagasi helikopteri suunas ja nii olevat õnnetus juhtunudki. Noormehe sõbrad kinnitavad ajalehes Daily Mail seevastu, et Ateena ja Mykonose vahel tšarterlende pakkuva Superior Airi nimelise helikopterifirma esindajad ei andnud kellelegi mingeid instruktsioone, vaid lihtsalt avasid ukse reisijaile sellal, kui tiivikud veel pöörlesid.

Daily Maili andmeil oli Jack Fenton 22 aastat vana ja reisil koos kolme sõbra ja ühe sõbra isaga. 

Kreeka ametivõimud arreteerisid helikopteri piloodi Christos Fragkopanagose ja tehnikud Salim Milati ja Spyros Andriopoulose, kuid nad kõik vabastati mõne aja pärast. 

Rohkem reisilugusid leiab lehelt reis.postimees.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles