Horvaatia kuulus rahvuspark hakkab juba sel suvel külastajate arvu piirama

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krka rahvuspark
Krka rahvuspark Foto: Vida Press

Krka rahvuspark, mis on kuulus oma imekaunite koskede poolest ning kus saab ka helesinises vees ujuda, hakkab rahvarohkuse tõttu külastajate arvu piirama. 

Pargi direktor Krešimir  Šakic teatas, et nad on sätestanud limiidi, kui palju inimesi võib korraga kuulsas Skradinski buki alal järves ujuda. Seal suplemine on turistide seas erakordselt populaarne, sest vesi on helesinine ja paistab läbi ning seda looduslikku basseini kaunistab ka suur ja võimas astmeline kosk, vahendab Lonely Planet.

Korraga lastakse alale 10 000 külastajat, kui see number on täis, suunatakse ülejäänud turistid pargi vähemrahvastatud piirkondadesse ja nad peavad ootama, kuni eelmised inimesed on lahkunud, et samuti ujumisalale siseneda.

Krka rahvuspark on 109 ruutkilomeetrit suur ning see asub Krka jõe kallastel. Rahvuspargiks kuulutati ala 1985. aastal ning see on seitsmes rahvuspark Horvaatias. See on imeilus piirkond, kus jõgi murrab läbi sügava kanjoni. Krka rahvusparki peetakse Horvaatia üheks ilusaimaks looduslikuks vaatamisväärsuseks.

Horvaatia rahvusparke külastab aastas 3,5 miljonit turisti, kuid juuli ja august on kõige rahvarohkemad kuud. Plitvice rahvuspark on Krkale üsna sarnane ja esimest peetakse ka sageli ilusamaks, kuid Krka meelitab just oma kompaktsuse ning võimalusega ujuda.

Lisaks piirab turistide arvu ka Dubrovnik, loe lähemalt siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles