Dubrovnikusse ei lasta enam üle 8000 turisti

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OLD TOWN 
Dubrovnik 
Rooftops in Dubrovnik's Old City, a UNESCO World Heritage Site 
Croatia, Europe - April 2008
OLD TOWN Dubrovnik Rooftops in Dubrovnik's Old City, a UNESCO World Heritage Site Croatia, Europe - April 2008 Foto: Topography/

Dubrovniku vanalinna viie värava juurde on paigaldatud valvekaamerad, mis aitavad ametivõimudel paremini jälgida, kui palju rahvast linna külastab.

UNESCO soovitusel ei tohiks Dubrovniku vanalinnas korraga viibida üle 8000 inimese. Selle piirarvu ületamine võib muutuda linnale ja selle säilimisele ohtlikuks, vahendab Lonely Planet.

Dubrovniku linnapea Andro Vlahušici sõnul on plaanis suunata suurem rahvamass linna kaitsmise eesmärgil ajutiselt mujale. «Unustage massid, austage reegleid ja informatsiooni,» lisas ta.

Seniks kuni linnamüüride vahel on vähem kui 6000 turisti, võivad külastajad vabalt edasi-tagasi liikuda. Kui aga see arv ületatakse, võetakse kasutusele meetmed, millega aeglustada rahva juurdevoolu. Kui külastajate arv ulatub juba 8000-ni, siis uusi soovijaid linna enam ei lasta.

Turistid, kes on ostnud endale Dubrovniku City Cardi või registreerinud enda külastuse vähemalt päev enne saabumist, saavad linna sisenemisel eelisõiguse. Turistid, kes saabuvad ette teatamata või grupireisidega, peavad ootama, kuni inimeste arv linnas on alla maksimumpiiri.

2016. aasta oli Dubrovniku jaoks rekordiliselt arvukas. Linna külastas rohkem kui miljon turisti, mis oli 12 protsenti rohkem kui 2015. aastal. Horvaatiasse on turistide juurdevool üldiselt suurenenud alates 2011. aastast ehk pärast seda, kui seal filmiti kuulsat telesarja «Troonide mäng». Lisaks on suurenenud riiki külastatavate kruiisilaevade arv ja ühtlasi on turistid, kes varem käisid Türgis, valinud uueks sihtkohaks Horvaatia. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles