Maailma suurim veinifestival toimub veidras kohas

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viinamarjad
Viinamarjad Foto: SCANPIX

Kuigi Prantsusmaad ja Itaaliat peetakse Euroopa ja maailma suurteks veiniriikideks, toimub suurim veinifestival hoopis õllekummardajate kodupaigas Saksamaal.

Bad Durkheimis toimuv suurüritus on lisaks veinifestivalile veel ka maailma suurim vorstifestival. Pidustusi peetakse seal juba viimased 570 aastat ning sellega austatakse kohalikku veini ja toitu, vahendab Travel Pulse.

Tegu ei ole mitte ainult maailma suurima veinifestivaliga, vaid ka maailma vanimaga. Esialgu oli seal vaid farmerite ja viinamarjakasvatajate turg. Oma nime, Wurstmarkt ehk vorstiturg, sai see aga ohtrate lihatoodete tõttu, mida platsil samuti müüdi.

Üsna sobilikult asub festivali asupaiga läheduses ka Dürkheimer Riesenfass ehk maailma suurim veinivaat, kuhu mahub 166 miljonit liitrit veini. Lisaks veinidegusteerimisele on väljakul ka erinevad atraktsioonid lastele ja mitmed toidukohad.

Igal aastal külastab festivali 600 000 inimest ning veine tuuakse sinna rohkem kui 50 regioonist.  Suur telk, kus esinevad erinevad bändid, annab veinifestivalile kuulsa Müncheni õllepeoga üsna sarnase atmosfääri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles