Tarbijakaitseamet lisas musta nimekirja 50 ettevõtet

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarbijakaitseameti reklaamplakat.
Tarbijakaitseameti reklaamplakat. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Läinud reedeks, 20. juuliks tuli reisifirmadel esitada tarbijakaitseametile eelmise kvartali müügiaruanded, et amet saaks hinnata nende rahaliste vahendite vastavust tarbijate ees võetud kohustustele. Aruande jättis õigeks ajaks esitamata 50 firmat.

Kokku oleks aruande pidanud esitama 261 reisiettevõtet. Eelmise kvartaliga võrreldes on olukord halvenenud. Siis jättis aruande esitamata 36 reisiettevõtet. Seetõttu ei saa tarbijakaitseameti hinnangul praegust olukorda pidada rahuldavaks, kuna aruannete esitamine on turismiseaduse järgi kohustuslik kõikidele reisiettevõtjatele.

Aruannete esitamise kohustust eiranud ettevõtete nimed avaldab amet internetis mustas nimekirjas. Nimekiri on abivahend tarbijatele, kes soovivad enne reisi ostmist kontrollida firma usaldusväärsust.

Ettevõtete nimekirja leiab tarbijakaitseameti koduleheküljelt. Mustas nimekirjas on ka näiteks Tallinna bussijaam, kes vahendab Lux Expressi bussireise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles