Lugeja soovitab: reisige omal käel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rand.
Rand. Foto: Caro / Scanpix
Mississipi kaldal elav Postimehe lugeja Sven Maschorov annab nõu, kuidas omal käel kõige säästlikumalt reisi planeerida.

Tervitused siitpoolt lahte ja kuna aega on lahedalt käes, siis why not mõni rida kirja panna ja soovitusi jagada. Eks on läbi käidud nii mõnedki kohad - Tai, Dubai, Sri Lanka, Omaan, Inglismaa, Austria, Tšehhi, Saksamaa, California, Colorado, kogu Skandinaavia, Venemaa, Poola. Eks neid kohti on veel, kuid aitab esialgu.

Reisida on tegelikult võimalik vägagi soodsalt ja muretult, ilma et reisibüroo saaks kuidagi külma teha. Eestis usaldan kolme-nelja reisibürood, kes on turul olnud kümme aastat ja kauemgi. Siiski enam ei kasuta ma ühtegi neist, sest kogemusi on nii palju ja olen aru saanud, et igal maal saab hakkama ka reisibüroota.

Toon lihtsa näite: enne siia lendu võtsin meelega kolmest-neljast firmast pakkumisi ja hinnavahed olid kordades. Küsisin kõige soodsamat pakkumist, mis kõikus vahemikus 64 000–36 000 krooni (edasi-tagasi piletid kahele). Lõpuks ostsin ikkagi ise 26 000 krooniga. Siit soovitus: inimesed veetke mõni tund arvutis ja võite mõne sihtkoha puhul säästa kümneid tuhandeid kroone.

Teiseks tasub teada, et terve maailm on toredaid inimesi täis, kes on peenraha eest nõus teid sõidutama üks kõik millisesse hotelli - ise ei tohi ainult loll olla ja esimest taksot võtta. Kauplema peab alati, olenemata riigist. Isegi Inglismaal erinevad hinnad kordades.

Tark oleks enne reisi uurida ka sihtkoha ühistranspordi kohta. Eksootilistes riikides on see tõesti pea olematu, kuid Ameerikas, Inglismaal hästi arenenud ning märksa odavam kui takso või autorent.

Hotelle ja majutusasutusi on võimalik valida igast hinnaklassist. Soovitan võtta ikka koos hommikusöögiga, sest nii on mugavam ja see tasub ära - tihtipeale pole soojades riikides palavaga isu lõunat süüa ja kõva hommikusöök lubab päeva kenasti üle elada.

Kindlasti on pluss, kui reisiseltskonnas on inimene, kes on varem antud riiki külastanud – nii-öelda kooliraha jääb siis maksmata ja tihtipeale võib olla tegemist arvestatavate summadega.

Ekskursioone on odavam tellida kohapealt. Kõikjal hotellides, randades omad giidid, kes teid meelsasti teenindavad. Mind pole veel kordagi petetud, tuleb lihtsalt suhelda ja asjad laabuvad.

Kokkuvõtteks võib öelda, et inimesed reisige omal käel ja saate palju rohkem teada, olete õnnelikumad ja raha jääb ülegi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles