Estonian Air lubab peagi kaalult rohkem pagasit kaasa võtta

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarbijakaitseamet õpetab targalt reisima.
Tarbijakaitseamet õpetab targalt reisima. Foto: Marina Puškar

Estonian Air teatas, et läheb peagi üle seniselt kaalupõhiselt pagasikontseptsioonilt ühikupõhisele. See toob kaasa tasuta äraantava pagasi kaalu lubatud piirmäära suurenemise, ühikuliselt aga tasuta äraantava pagasi kogus väheneb.

1. juulist 2011 on võimalik turistiklassi piletiga reisijatel lennule registreerida üks ühik tasuta äraantavat pagasit, mille maksimaalne kaal võib olla kuni 23 kg varasema 20 kg asemel.

Paindlikus turistiklassis saavad reisijad lennule registreerida kuni kaks pagasiühikut, kumbki maksimumkaaluga 23 kg, ehk kokku 46 kg (varasema 30 kg asemel).

Äriklassis on võimalik lennule registreerida samuti kaks pagasiühikut, sealjuures võib ühe pagasiühiku kaal olla kuni 32 kilo – seega on lubatav maksimaalne kaal kuni 64 kilo varasema 30 kilo asemel.

Lisaks muutuvad ka käispagasile seatud piirangud. Alates 1. juulist tohib käsipagas olla suuruses 56x45x25cm. Kui seni võis olla 1 ühik käsipagasit suurusega 45x35x20 cm, siis nüüd võib see hõlmata mitut ühikut (näiteks sülearvuti, käekott vms), kusjuures kõikide ühikute kaal kokku ei tohi ületada 8 kilo

Kuna pagasireegleid on muutmas ka teised lennufirmad, soovitab Estonian Air enne lennureisi inimestel konsulteerida konreetse lennufirm.a või reisibürooga, et end aegsasti uute pagasireeglitega kurssi viia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles