Dubai püüab kahe uue tehissaarega meelitada ligi miljoneid turiste

Eva-Lotta Kivi
, Teemaveebide toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehissaared ehitatakse seitsmetärnihotelli Burj al Arab kahele küljele.
Tehissaared ehitatakse seitsmetärnihotelli Burj al Arab kahele küljele. Foto: POOL/REUTERS/Scanpix

Araabia Ühendemiraatide linn Dubai Araabia poolsaarel on tõeline turistide unelm: peale sooja kliima on seal maailma suurim kaubanduskeskus, kõrgeim pilvelõhkuja, ainuke seitsmetärnihotell ja omamoodi maailmaime ehk palmikujuline tehissaarestik. Miljonite turistide ligimeelitamiseks kavatseb Dubai aga juurde ehitada veel kaks hiigelsuurt tehissaart. 

Turismistatistika andmetel külastas linna selle aasta esimeses kvartalis 4,6 miljonit inimest. 2020. aastaks, mil seal toimub ka EXPO maailmanäitus, kavatseb aga linn võõrustada 20 miljonit turisti aastas. See eesmärk tahetakse saavutada kahe tehissaare abil, mis on plaanis rajada maailma ainukese seitsmetärnihotelli Burj al Arab kahele küljele. Burj al Arab on 321 meetrit kõrge luksushotell, mis kuulub Araabia Ühendemiraatide peaministrile ja asepresidendile Mohammed bin Rashid al-Maktoumile.

Ühendemiraatide uudisteagentuuri WAM andmetel läheb kaht tehissaart hõlmav projekt Marsa Al Arab maksma ligikaudu 1,5 miljardit eurot. Ehitustööd peaksid algama juba järgmisel kuul ning jõudma lõpule 2020. aasta teises pooles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles