Raport: lennukist välja kistud arst käitus agressiivselt

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Dao
David Dao Foto: Kuvatõmmis

Paar nädalat tagasi leidis United Airlinesi pardal aset juhtum, kus ülebroneeringu tõttu pidid lennukist lahkuma neli reisijat. Üks neist ei olnud nõus aga vabatahtlikult minema ja seega kisti ta lennukist jõudu kasutades välja.

Chicago lennuamet avaldas lennujaama politsei seletuskirja, kus seisab, et reisija David Dao vehkis kätega, kaotas seejärel tasakaalu ja lõi oma suu vastu käepidet veriseks, vahendab news.com.au.

Ühtlasi avalikustati nelja lennujaamaametniku nimed, kes Daoga tegelesid. Kõik neli saadeti sundpuhkusele ning nendest kahte oli ka varasemalt karistatud reeglite rikkumise pärast. James Long saadeti märtsis sundpuhkusele, sest ta eiras oma ülemuse käsku keelata kõikidel sõidukitel siseneda lennujaama teatud alale. John Moore'i on varem karistatud aga juba seitsmel korral, sest ta ei ilmunud tööle ning ei teatanud sellest ka oma juhendajaid.

 Long selgitas, et tema kutsus lennukile pardameeskond, kes teavitasid kahest isikust, kes ei soovinud lennukist lahkuda. Long lähenes enda sõnul Daole ja palus tal lahkuda, arst olevat aga keeldunud ja käed tugevalt rinnale risti surunud. Long võttis seejärel kinni Dao käest ja tõmbas ta aknaaluselt istmelt vahekäiguäärsele istmele.

«Järsku aga hakkas isik kätega vehkima ja kaklema,» seisis raportis. Dao lükkas seejärel Longi käe eemale, mistõttu kaotas ta ise tasakaalu ja kukkus enda suu katki. Longi sõnul tuli tal Dao lennukist välja vedada, sest viimane ei olnud nõus püsti tõusma. Ka teised ametnikud kirjeldasid juhtunut sarnaselt.  

Ka Chicago politsei avaldatud uurimistulemustes seisis, et Dao lõi endal ise eksikombel näo lõhki. 69-aastase Vietnami päritolu arsti advokaat ei taha selle väitega aga nõustuda ja väidab, et mõlemad avaldatud raportid on valed.

Vahejuhtumis murdus Dao nina, ta sai peapõrutuse ja kaotas kaks esimest hammast. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles