Teadlased leidsid, et sotsiaalmeedia aitab luua reisist püsivamaid mälestusi

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media / Scanpix

Igal reisil on mõni klassikaline inimene, kes ütleb sulle, et sa paneksid oma telefoni käest ja lülitaksid ennast sotsiaalmeediast välja, sest sa oled puhkusel. 

Teadlased leidsid, et sotsiaalmeedia aitab luua palju püsivamaid mälestusi. Sotsiaalmeedia ja mälu kohta tehtud uuringus selgus, et sündmuseid, mis on postitatud Facebooki, Instagrami või Twitterisse, on kergem hiljem meenutada. Teadlased leidsid, et uudiste, fotode või säutsude postitamine sarnaneb päeviku pidamise kogemusega või teise inimesega rääkimisega.

 

A photo posted by Żaneta (@zania.lania) on

Qi Wand, kes oli uuringute eestvedaja, ütles: «Kui inimesed tahavad mäletada oma kogemusi, siis parim viis on need sotsiaalmeediasse postitada.» Cornelli ülikoolis leiti, et sotsiaalmeedia mõjul on inimestel parem mälu. Facebook tuletab kasutajale meelde tähtsamaid sündmusi või tähtpäevi ning samuti meenutab minevikus toimunud üritusi, mis annab inimestele võimaluse väga lihtsalt oma kogemusi meenutada.

Ühes osas uuringust paluti kuuekümnel tudengil päevikut pidada erinevate sündmuste kohta ja üles märkida, kas nad postitasid selle sotsiaalmeediasse. Teadlased leidsid, et need sündmused, mida tudengid sotsiaalmeedias kajastasid, olid neil hiljem ka palju detailsemalt meeles. 

Kõik reisimise ja sotsiaalmeedia fännid, nüüd on teil hea põhjus, miks iga oma samm internetis jäädvustada. 

#paris #memories

A photo posted by Savannah (@vegan.savvy) on

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles