Nudistide rannas läks kakluseks (2)

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nudistide rand
Nudistide rand Foto: SCANPIX

Prantsusmaal Arcachoni rannas on nudistide ala, kus rannamõnusid nautivad alastikultuuri viljelejad läksid tülli kohalike noorukitega.

Nudistide rand tekitab tihti noormeeste seas elevust, mistõttu kehtib reegel, et kui randa tulla, tuleb ka ennast paljaks koorida. Kamp teismelisi otsustas seda kirjutamata seadust eirata ning olid rannas riietega, vahendab Lonely Planet.

Tunnistajate sõnul olid noored täiesti riides, vahtisid päevitavaid naisi ning käitusid provokatiivselt. Selline käitumine vihastas aga nudiste, kes poistele sellest ka märku andsid. Olukord arenes kiiresti sõnasõjaks ning sealt edasi juba väiksemat sorti kakluseks, kus muuhulgas visati üksteisele liiva silma. Lõpuks kutsuti osapooli rahustama ka politsei.

Nudistide ranna etiketi kohaselt ei tohi seal käituda agressiivselt, kedagi seksuaalselt ahistada, pildistada või üldse seksuaalselt käituda. Sarnaseid randu on Prantsusmaal üsna palju. Esimesed nudistide alad avati seal juba 1950ndatel aastatel.

Väidetavalt huvitub sarnasest elustiilist järjest rohkem noori, mistõttu on nudistide arv Prantsusmaal viimase kolme aastaga kasvanud poole miljoni võrra. Kõige nudistisõbralikum rahvas on aga Austrias, sest 76 protsenti kohalikest on öelnud, et nemad pooldavad rannas paljalt ringi liikumist. Kõige vähem nudiste on ilmselt aga Itaalias, sest lausa 71 protsenti küsitlutest ütles, et nemad nudisti kõrval päevitada ei taha. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles