Müsteerium: turistid on vallutanud täiesti tavalise küla (2)

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
küla
küla Foto: SCANPIX

Busside viisi Aasia turiste sõidab Kidlingtoni Oxfordhire'is ja ükski kohalik ei saa aru, miks nad seda teevad.

Küla ajalugu ei ole millegi poolest eriline ja seal ei ole ka ühtegi silmapaistvat vaatamisväärsust, rääkisid kohalikud news.com.au vahendusel.

Mõned aasialased on kohalikele isegi muru niitmisel abi pakkunud. Tundub, et turistid on rohkem huvitatud just modernsetest majadest. «Busside viisi Jaapani turiste, nad tulevad iga nädal Benmeadi tänavale ja teevad pilte aedade ja autode taustal,» jutustas üks kohalik.

Teooriaid linnakese populaarsusest on mitmeid. Nii arvatakse, et aasialastele on räägitud, et see tänav on koht, kus filmiti Harry Potteri filme. Või tulevad nad kohale Richard Brandsoni pärast, kellele kuulus kunagi samas piirkonnas maja, kuid siiski mitte päris samas külas.

Kõige lihtsamad, kuid tõenäolisemad teooriad viitavad aga sellele, et aasialastele tahetakse näidata tavalist briti elu, enne kui nad taas mõnda suurlinna sukelduvad. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles