Kinnitatud: reisimine on parim tujutõstja

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Varasemad uuringud on kinnitanud, et reisimine aitab tõsta seksiisu ning vähendada kaalu, nüüd selgus ka, et reisimine on parim tujutõstja.

Wakefield Research viis läbi uuringu, kus üle poolte vastajatest ütles, et reisimine teeb nende enesetunde paremaks. Reisimist peeti edukamaks tujutõstjaks poodlemisest või trenni tegemisest, vahendab Travel and Leisure.

Lisaks uuriti erinevaid reisi tüüpe ning milline neist on kõige efektiivsem hea tuju saavutaja. 38 protsenti meestest ning 34 protsenti naistest leidis, et romantiline puhkus kallimaga teeb meele kõige rõõmsamaks. Sellele järgnesid puhkused perega ning heade sõpradega.

Ühtlasi selgus, et tuju paranemiseks ei pea reisima üldse kaugele või kauaks. Enamik vastanutest sooviks pigem käia mitmel lühikesel reisil, et enda meeleolu pidevalt üleval hoida. Lausa 44 protsenti vastanutest kahetses, et ei saa rohkem reisil käia ning enamasti toodi selle põhjuseks just kõrget hinnataset.

Uuringus osales 1005 Ameerika Ühendriikide kodanikku. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles