Tüdruk hiilis piletita lennukile (3)

Johanna Vahuri
, travel portal editor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laps lennujaamas
Laps lennujaamas Foto: SCANPIX

11-aastane tüdruk jahmatas ametivõime, kui tal õnnestus hiilida Moskvast väljunud Peterburi lennule ilma piletita ja saatjateta ning keegi ei pannud teda tähele.

Lapsel ei olnud pardakaarti ega isikut tõendavat dokumenti, kuid ikka õnnestus tal läbi lipsata kõikidest turvaväravatest ning jõuda Peterburi lennule, vahendab news.com.au.

Noore neiu sõnul ei olnud ta kunagi lennanud, mistõttu tahtis ta teada, mis tunne see on, ja otsustas seega lihtsalt lennukisse jalutada. Ta oli ka kaval ning liikus koos ühe suurema perekonnaga, mistõttu lennujaama töötajad arvasid, et ta kuulub nende juurde.

Lennukis ütles ta pardameeskonnale, et reisib üksi, kuid keegi talt dokumenti või pileteid siiski ei küsinud, mistõttu saabus ta õnnelikult Peterburi Pulkovo lennujaama.

Turvakaamera lindistustelt on näha, kuidas tüdruk astub lennukist maha koos ühe naise ja lapsega, kuid seejärel kõnnivad viimased kaks minema, jättes 11-aastase tüdruku üksi. Tüdruk helistas Peterburist oma vanematele, kes olid murest murtud. Vanemad arvasid, et ta läheb hommikul kooli, kuid kooli ta ei jõudnud.

Vanemad võtsid seejärel ühendust Peterburi lennujaama töötajatega, kes omakorda toimetasid lapse sotsiaalhoolekande kätte. Viimased aitasid tal koju Moskvasse jõuda.

Kuigi tüdruku vanematele võidakse nüüd esitada süüdistus, on laiemal üldsusel pigem tekkinud küsimus lennujaama turvalisuse kohta ning seda on ametivõimud ka uurima asunud.

Siiski ei ole ta ainus, kes sellise trikiga hakkama on saanud. 2013. aastal lendas üks 9-aastane poiss Minneapolisest Las Vegasesse ning enne oma lennule suundumist suutis ta lennujaama töötajate käest välja pinnida veel ka tasuta lõuna.

2012. aastal lendas üks 11-aastane poiss Manchesterist Rooma ilma pileti ning isegi isikut tõendava dokumendita. Poiss jooksis poes oma ema juurest ära ning läks lennujaama, kuna leidis poe põrandalt suvalise pardakaardi.

Ta pääses läbi viiest erinevast turvakontrollist ning suundus rahvusvahelisele lennule. Hiljem ütles ta, et see oli lihtsam kui kodutöö tegemine või isegi arvutimängud.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles