Lõppenud aasta kõige halvemad turistid on selgunud!

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
kägistamine, pilt on illustratiivne
kägistamine, pilt on illustratiivne Foto: SCANPIX

Eelmisel aastal on reisijatega seotud juhtumeid olnud igasuguseid, alustades väiksematest äpardustest ja lõpetades peaaegu kuritegudega. Igatahes on nendest lugudest palju õppida, et vältida sattumist häbiposti, vahendab Travel and Leisure.

1. Reisija sai 400.- trahvi teise reisija lennukiistme liialt suure tagumise tõttu. Halbade reisijate hulgas esimese koha saavutanud turistil õnnestus tooli nii kõvasti raputada, et kaasreisija sai sellest ka reaalseid vigastusi, mistõttu määrati peksjale ka trahv.

2. Grupp ülientusiastlikke reisijaid segas merikilpkonnade paaritumist. Turistid ei näinud oma tegevuses midagi halba, liikusid merikilpkonnade vahel ringi ning paitasid neid. Vaesed kilpkonnad olid aga niivõrd stressis, et nii mõnedki neist pöördusid vette tagasi, ilma mune munemata.

3. Nii mõnigi kuulsus jäi eelneval aastal pildile just halva käitumise tõttu lennujaamades. Nii üritas Pierce Brosnan tuua endaga lennukisse kaasa jahinuga ning Justin Bieber soovis pardale smuugeldada oma lemmikloomast ahvi, kelle paberid ei olnud korras. Lennujaamapersonali keeldumisel said nad näha kuulsuste tõelist iseloomu.

4. Palju kõmu tekitas ka Ühendriikidest pärit hambaarst, kes ei suutnud oma jahihimu alla suruda ning seega rikkus nii mõndagi seadust kui lasi Zimbabwes maha suure lõvi.

5. Kaks noort meest olid ideaalse selfie jahil, kui nad ronisid Itaalias 19. sajandist pärit kuju otsa ning suutsid oma turnimisega murda kunstiteose küljest ära suure tüki.

6. Ühe raevunud reisija pärast pidi lennuk, mis oli teel Roomast Chicagosse, tegema vahemaandumise Belfastis. Mees ei olnud nõus enne maha istuma, kui talle on serveeritud pähkleid ja soolakringleid.

7. Johnny Depp sattus suurde skandaali Austraalia võimudega, kui ta soovis riiki kaasa tuua oma kahte lemmiklooma. Austraalial on aga väga karmid reeglid igasuguste elusolendite sissetoomiseks, mis eeldavad ka korralikku paberimajandust. Deppil polnud vajalikud paberid aga korras, mistõttu tekkis sellest suur tüli.

8. Noormees jahtis ideaalset pilti, mida sotsiaalvõrgustikkudesse üles laadida ning ronis seepärast Brooklyni sillale. Kuigi ta sellega otseselt mingit seadust ei rikkunud, nägi kohalik politsei selles eelkõige turvariski noorukile endale.

9. Kohaliku kultuuri austamine peaks olema igale reisijale tavapärane tegevus. Siiski otsustas kamp noori kiskuda end Borneo saarel, Kinabalau mäel, paljaks. Nemad pidasid seda naljakaks ning said sellest ka pildi, kuid kohalikud olid äärmiselt vihased ning ajasid nende kaela lausa ka 5.9 magnituudise maavärina, mis juhtus üsna varsti pärast turistide pildisessiooni.

10. Veel tugevamini eksisid etiketi vastu grupp noori Kambodžas, kui nad otsustasid pildi jaoks püksid maha tõmmata Angkor Watis. Angkor Wat on suurim templitekompleks kogu maailmas ning kohalikele on see väga püha paik.

11. Taipei komistas galeriis turist ja lõi augu 17. sajandist pärit maali. Turistile anti andeks, kuna tegu oli siiski õnnetusega.

12. Kolm reisijat lennutasid Milano katedraali juures oma drooni. Kõik läks hästi seni, kuni nende juurde tuli turvamees, kes keelas neil drooni lennutada. Sel hetkel kaotasid turistid oma lennumasina üle kontrolli ning droon põrkus vastu kuulsat katedraali. Kahjustused olid õnneks üsna väikesed.

13. Ameerika Ühendriikide siselennul pidi üks lennuk jällegi tegema hädamaandumise, kuna kaks reisijat ei suutnud seljatugede alla laskmise osas kokkuleppele jõuda. Vaidlus läks niivõrd teravaks, et üks reisija hakkas teist kägistama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles