Air Balticu reisid toimuvad plaanikohaselt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Airbalticu lennuk..
Airbalticu lennuk.. Foto: Toomas Huik.

Läti lennufirma Air Balticu asepresident Janis Vanags rahustab Eesti reisijaid, et kuni valitsus otsustab ettevõtte omakapitali suurendamist, toimuvad reisid plaanikohaselt.


Vanags ütles täna Postimees.ee'le antud intervjuus, et küsimus omakapitali suurendamisest oli õhus juba siis, kui firma oli kasumis, kuid meedia on selle nüüd liiga suureks puhunud. 

Läti päevaleht Diena kirjutas, et Air Balticu eelmise aasta kahjum oli nii suur, et firma edasise tegutsemise tagamiseks pidi valitsus eile suletud uste taga otsustama võimaliku omakapitali suurendamist, sest vastasel juhul satub surve alla ettevõtte maksevõime.

Osalust arvestades peaks riik lennufirmasse paigutama umbes 15 miljonit latti ehk 335 miljonit krooni. Ühe võimalusena kaalutakse ka riigi osaluse müüki. Kuna viimane võimalus tekitab rohkem küsimusi kui vastuseid, lükkas valitsus otsustamise järgmisele teisipäevale.

Lennufirma asepresident Janis Vanags märkis, et Air Baltic jätkab Eestis tööd varem valitud strateegia järgi, mis seisneb maksimaalselt suure arvu Tallinna-Riia lendude korraldamises, kuna Riiast saab omakorda otselendudega teistesse Euroopa ja endise Nõukogude Liidu riikidesse.

«Eesti turg on meile väga tähtis ja perspektiivikas. Seetõttu avasime me hiljuti ka Tartu-Riia liini. Tallinnas on meil eelmise aasta maist alates reisijate arv 75 protsenti kasvanud, samas kui enamikus Euroopa riikides reisijate arv langeb,» ütles Vanags.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles