Eestlaste reisikohtade edetabelit troonivad Soome ja Rootsi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Peeter Langovits/ Postimees

Eestlaste seas on enim külastatud riikideks Soome ja Rootsi, ihaldatuimaks reisisihtkohaks peetakse aga Itaaliat, selgus reisibüroo Estravel poolt läbiviidud kliendiuuringust.

Itaaliasse soovib reisida kolmandik vastanutest, ligilähedale jäävad ka Ameerika ja Austraalia, kuhu meeleldi sõidaks 27 protsenti eestlastest. Estraveli uuringu järgi on populaarsuselt järgmised reisisihtkohad Hispaania, Jaapan ja Brasiilia vastavalt 20, 18 ja 17 protsendiga.

«Paljud eestlased soovivad reisida riikidesse, kus on soe kliima ja mõistlik hinnatase. Kui Itaalia on eestlastele üsna käegakatsutav, siis Ameerika, Austraalia, Jaapan ja Brasiilia on tõendus sellest, et Eesti inimene soovib näha kaugeid ja eksootilisi maid,»rääkis Estraveli turundus- ja kommunikatsioonidirektor Janika Ritson.

Uuringust ilmneb, et eestlased on enim reisinud oma naaberriikidesse. Külastatavuse poolest on esikohal Soome, kus on käinud ligi kaks kolmandikku vastanutest, palju on reisitud ka Rootsi ja Lätisse ehk vastavalt 57 uja 54 protsenti vastanutrest. Leedus ja Venemaal on käinud pisut vähem kui pooled eestlased.

Estraveli poolt 2013. aasta aprillis ja mais läbiviidud uuringust võttis osa 9037 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles