Parimad lood, mis aitavad lennuhirmu maha suruda

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahustava muusika kuulamine aitab vähendada lennuhirmu.
Rahustava muusika kuulamine aitab vähendada lennuhirmu. Foto: SCANPIX

Hiljuti tehtud uuringule tuginedes koostati nimekiri lauludest, mis vähendavad lennureisi ajal ärevust ning mõjuvad rahustavalt.

Online-muusikateenust pakuv Spotify tellitud uuringust selgus, et kõige paremini rahustab närvilist lennureisijat lugu «Someone Like You», kirjutab portaal news.com.au. Selle laulu tempo on 67 lööki minutis, ideaalseks peetakse 60. Lennu ajal kuulamiseks sobivad väga hästi ka Enya «Sail Away», Bob Marley « Buffalo Soldier» ja Coldplay «Paradise».

Uuringu kohaselt mõjuvad rahustavalt lood, mis stimuleerivad mõlemat ajupoolkera. Uuringu läbi viinud ärevuspsühholoog Becky Spelmani sõnul väheneb ärevus, kui kuulata suletud silmadega, klapid peas aeglase löögisagedusega muusikat, sest selline muusika alandab vererõhku ja südamerütmi.

Harmooniline ja emotsionaalne laul, mis stimuleerib nii paremat ja vasakut ajupoolt sobivad selleks kõige paremini. «Kui loo rütm on u 60 lööki minutis ja inimene hakkab muusika rütmis hingama, siis aeglustab see südametööd ja inimene lõdvestub,» selgitas uurija.

Lennuärevust vaigistavate lugude TOP10.

«Someone Like You»  Adele

«Orinoco Flow (Sail Away»  Enya

«Piano on The Beach»  Liborio Conti

«Piano Concerto No. 21 in C major» Mozart

«Better Together» Jack Johnson

«Pure Shores»  All Saints

«Buffalo Soldier»  Bob Marley

«Scar Tissue»  Red Hot Chilli Peppers

«As I Lay Me Down» Sophie B. Hawkins

«Inside Out»  Britney Spears

«Ignition»  R Kelly

«Flaws and All»  Beyoncé

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles