Enamik Lufthansa Saksamaa ja Euroopa lendudest jääb esmaspäeval ära

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lufthansa streik käesoleva aasta märtsis.
Lufthansa streik käesoleva aasta märtsis. Foto: AFP / Scanpix

Saksa lennukompanii Lufthansa teatas laupäeval, et maapealsete teenindajate ja lennusaatjate esmaspäevase hoiatusstreigi tõttu tühistatakse enamik kodumaistest ja Euroopa lendudest.

«Seoses 22. aprilliks välja kuulutatud streigikavaga tuleb tühistada peaaegu kõik Lufthansa lennud Saksamaa ja Euroopa sihtkohtadesse,» teatas Euroopa suurim lennukompanii laupäevases avalduses.

Lufthansa ütles, et esmaspäeval toimub ainult umbes 20 lühemat lendu 1650st.

Frankfurdi lennujaamas jääb ära 46 Lufthansa kontinentidevahelist lendu 50st ning ka Münchenist ei toimu pikki lende.

Saksa teenustesektori ametiühing Verdi teatas varem sel nädalal, et korraldab esmaspäeval hoiatusstreigi, sest Lufthansa juhtkond ei suutnud pärast kolm nädalat kestnud kõnelusi tulla välja rahuldava palgapakkumisega.

Kuu aega tagasi pidi Lufthansa hoiatusstreikide tõttu tühistama ligi 700 lendu 1800-st.

Verdi nõuab 5,2-protsendist palgatõusu 33 000 maapealsele teenindajale, lisaks ka Lufthansa-Systems, Lufthansa-Service Group, Lufthansa Technik ja Lufthansa Cargo töötajatele ning nendele salongitöötajatele, kes on Verdi liikmed.

Ametiühingu sõnul pakub firma juhtkond vaid 0,4-0,6-protsendist palgatõusu, kuid firma sõnul pakkus juhtkond 1,7-2,3-protsendist palgatõusu kahes etapis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles