Rootsi laevadel tasub maksta kroonides

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taxfree kauplus Tallinki laeval.
Taxfree kauplus Tallinki laeval. Foto: Tallink
Rootsi krooni odavnemise tõttu tasub Rootsi vahet sõitvatel laevadel
maksmiseks kasutada kroone, mitte eurosid. 

Rootsi ajaleht Dagens Nyheter kontrollis tax-free kaupade hindu firmade veebilehtedelt ja avastas, et näiteks veini, šampuse ja parfüümide puhul küündib hinnavahe isegi 100 Rootsi kroonini.

Näiteks pudel šampanjat Nicolas Feuillatte Palmes d’Or maksab Viking Line`tax-free kaupluses 663 Rootsi krooni, eurodes on hinnaks märgitud 69,80, mis on 16 protsenti kallim kui kroone eelistades.

Viking Line`i tax-free juht Kim Engblom vabandas olukorda sellega, et hinnakiri määrati  aastavahetusel. Siis maksis euro 9,50 Rootsi krooni, möödunud nädala lõpus oli üks euro väärt ligi 11 Rootsi krooni.

Et Rootsi vahet sõitvatel laevadel on kasulikum kroone kasutada, tunnistas ka Tallinki kommunikatsioonijuht Luulea Lääne.

«Rootsi krooni odavnemise tõttu on selles vääringus maksjatel tõepoolest mõningane eelis ka Tallinki ja Silja kaubamärkide all sõitvatel laevadel, kus Rootsi kroonides arveldatakse. Seda siis Tallinn-Stockholm, Riia-Stockholm, Turu-Stockholm ja Helsingi-Stockholm liinidel sõitvatel laevadel,» sõnas ta.

Vahetuskursi muutustest hoolimata ei plaani Viking Line ega Tallink hinnakirju praegu kohandama hakata.

«Nii nagu teistel laevafirmadel, on ka meie laevadel fikseeritud valuutakursid ning hinnainfo muutmine kogu süsteemis võtab aega,» lisas Lääne selgituseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles