Ida-Virumaa lastelaagrite kohad on suuresti broneeritud

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvised lastelaagrid on jätkuvalt populaarsed.
Suvised lastelaagrid on jätkuvalt populaarsed. Foto: Liis Treimann/Postimees

Ida-Virumaa suvelaagrid ootavad sama palju lapsi kui mullu ja suurem osa kohtadest on juba välja ostetud või broneeritud.

Kurtna noortelaagri direktor Ljudmilla Šut ütles, et põhimõtteliselt on nad laste vastuvõtmiseks juba valmis ja esimene vahetus algab 11. juunil, kirjutab Põhjarannik.


Pedagoogiline ja hoolduspersonal on juba koos. Direktori sõnul ei olnud nende leidmine raske, sest soovijaid oli rohkem kui vaja, nii et oli ka valikuvõimalus.

Sel hooajal pakub Kurtna laager lastele puhkust viies 12päevases vahetuses, nii saab puhata ligi tuhat last. «Sama palju lapsi puhkas meil ka möödunud suvel,» rõhutas Šut. «Sellest, et lastele siin meeldib, annab tunnistust asjaolu, et esimesed tuusikud osteti ära juba veebruaris ja praeguseks on 700 tuusikut broneeritud.» Lapsi on nii Ida-Virumaalt kui ka näiteks Tallinnast. Hoolimata üldisest elukalliduse tõusust, suudeti eelarve koostada nii, et tuusiku hind ei tõusnud – 12 päeva maksab 161,76 eurot.

Remniku laager

Lastekaitse liidule kuuluvas Remniku suvelaagris on tänavu kaheksapäevased vahetused. Laagri juhataja Kaja Vahari sõnul algab esimene vahetus 7. juunil ja sinna on oodata 158 last Narvast. Nad võtavad osa projektist «Koos on hea», mida toetavad Euroopa Kolmandate Riikide Kodanike Integreerimise Fond, integratsiooni- ja migratsiooni sihtasutus Meie Inimesed (MISA) ning haridusministeerium. Alles äsja sai MISA toetuse veel üks keelelaager – Remniku Rõõmurull 2012 -, mis toimub 3.-10. juulini.
Augustis on kaks vahetust ning Remnikus puhkavad tänavu spordi- ja loomekollektiivid. Remniku tuusik maksab 112,34 eurot ehk sama palju kui mullu.

Laagris on 330 kohta, kuid selle aasta suveks remonditi turistide jaoks täiendavalt üks ühekorruseline maja. Seega saab suurema puhkajate arvu korral ka sinna lapsed majutada. Vahari sõnul on huvi nende pakutava puhkamisvõimaluse vastu suur ja tellimusi saavad nad mitmetest regioonidest. 800 tuusikut on praeguseks broneeritud või juba välja ostetud.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles