Saada vihje

EETIKA Tallink muutis munavalikut, Viking Line panustab ausale kohvile

Copy
Kohvimarjade noppimine võib olla käsitöö.
Kohvimarjade noppimine võib olla käsitöö. Foto: Stanislaw Szydlo / Wikimedia Commons

Suurimad Tallinna teenindavad laevafirmad on muutnud oma toidu- ja joogivalikut senisest kõlbelisemaks.

Eesti laevandushiiglane Tallink Grupp on teatanud, et alates 1. märtsist 2025 kasutatakse Tallink Silja reisilaevadel ja ka Tallink Hotelsi hotellides toiduks vaid õrrekanade mune. Tallink Grupi toitlustusvaldkonna juhi Marko Makke sõnul on see oluline samm loomade heaolu toetuseks. Aastas pannakse pressiteate kohaselt ainuüksi Tallink Silja laevadel nahka umbes 1,3 miljonit kanamuna, 15 000 vutimuna ja üle 70 000 kilogrammi munamassi.

Võrreldes 2009. aastaga, mil see foto Tallinki reisilaevast Baltic Queen tehtud, on inimestele muutunud olulisemaks, et kanad poleks vaid õigusteta munamasinad.
Võrreldes 2009. aastaga, mil see foto Tallinki reisilaevast Baltic Queen tehtud, on inimestele muutunud olulisemaks, et kanad poleks vaid õigusteta munamasinad. Foto: Kalle Id / Wikimedia Commons
Tagasi üles