Saada vihje

TOHOH Sajast maailma parimast toidust polegi ükski Eestist?

Copy
Sidrunheina, suhkru, galangali, laimilehtede, moluki tungpuu ja veel paljude ürtidega maitsestatud Indoneesia loomalihasupp rawon oli nimekirjas üheksandal kohal.
Sidrunheina, suhkru, galangali, laimilehtede, moluki tungpuu ja veel paljude ürtidega maitsestatud Indoneesia loomalihasupp rawon oli nimekirjas üheksandal kohal. Foto: christian razukas / Wikimedia Commons

Tasteatlas on koostanud nimekirja sajast kõige hõrgumast roast, mida maailmas maitsta saab ja üks neist on ka meie lähinaabritelt. 

End maitseentsüklopeediana positsioneeriv veebileht Tasteatlas on avaldanud loetelu tervelt 100 imelisest toidust, mille mekkimise nimel tasub maailm risti ja põiki läbi sõita. Ning ennekõike näib olevat põhjust samme seada Ameerika poole, sest just sealt on pärit esikohavõitja lechona. Traditsiooniline 10-12 tundi küpsetatud Kolumbia piimapõrsas on täidetud sibulate, ubade, küüslaugu, köömnete ja mitmete värskete ürtidega ning on saadaval kõikjal üle riigi. Teisele kohale jäi Itaalia klassik Pizza Napoletana (mozzarella, basiilik, tomat ja pune), kolmas koht läheb aga taas Lõuna-Ameerikasse, täpsemalt Brasiilia kuulsale loomalihagrillile picanha´le, mida maitsestakse vaid soola ja võibolla ka kröömikese musta pipraga.

Esikümnesse mahuvad veel Alžeeria nuudliroog rechta, mida vürtsitatud kaneeli ja ras el hanout maitseaineseguga, Tai phanaeng karri, Argentiina asado, Türgi cokertme-kebabi, Indoneesia loomalihasupp rawon, Türgis tehtav ning sibulate ja musta pipraga krehvtitatud lambaliharoog cag-kebab ja Etioopia stir-fry nimega tibs, mis koosneb krõbedaks praetud lihatükkidest, sibulast, tomatist ja rosmariinist ning mida serveeritakse mett, sidrunimahla ja erinevaid vürtse sisaldava awaze-kastmega poorsel injera-leival.

Tagasi üles