Laevakompaniid teevad salapäraseid ööreise üle Soome lahe (1)

Copy
Viking Line'i laev XPRS sõidab teatud nädalapäevadel Tallinna ja Helsingi vahet ka öösiti. Piletit neile väljumistele pole tavareisijal aga osta võimalik.
Viking Line'i laev XPRS sõidab teatud nädalapäevadel Tallinna ja Helsingi vahet ka öösiti. Piletit neile väljumistele pole tavareisijal aga osta võimalik. Foto: Liis Treimann / Postimees

Kes arvab, et Eesti ja Soome pealinnade vaheline reisilaevaliiklus toimub vaid päeval, võib pimeduse varjust leida paar üllatust. Kuid kas ka tavareisijal on keset ööd laevaga Soome sõitmine võimalik?

Sagedasemad Tallinna ja Helsingi vahel reisijad teavad, et esimene laev, mis kahe pealinna vahel merele läheb, on üldjuhul Eckero Line'i reisilaev Finlandia, mis suundub Tallinnast Helsingisse kell 6 hommikul. Viimaseks väljumiseks, millele pileteid osta saab, on Tallinki väljumised Megastarile ja MyStarile, mis toimuvad kell 22.30 nii Helsingist kui ka Tallinnast.

Kuid kahel päeval nädalas sõidab näiteks Viking Line'i reisilaev XPRS üle Soome lahe öösiti selliseid reise, mida broneeringukülg tavareisijaile välja ei pakugi. Nii saabub näiteks XPRS igal neljapäeval kell 23 Helsingist Tallinna sadamasse, kuid selle asemel, et tavapäraselt Tallinnas ööd veeta, põrutab laev reedeti juba kell 4 varahommikul Soome poole, et võtta kell 07.45 Helsingist peale uued reisijad, kellega sõidetakse taas Tallinna, kuhu saabutakse kell 10 hommikul.

Tagasi üles