Lähitulevikus katkestab Hiina lendamise veel kaks Euroopa lennufirmat

Copy
Hiina turult on väljunud või oma turuosa kahandanud juba viis Euroopa lennufirmat. Oktoobri lõpust ei näe Pekingis enam LOT Polish Airlinesi Dreamlinereid (pildil).
Hiina turult on väljunud või oma turuosa kahandanud juba viis Euroopa lennufirmat. Oktoobri lõpust ei näe Pekingis enam LOT Polish Airlinesi Dreamlinereid (pildil). Foto: Adam Moreira (AEMoreira042281) / Wikimedia Commons

Alates selle nädala lõpust kaob lennuplaanidest LOTi lend Varssavist Pekingisse. SAS lõpetab Hiina lendamise järgmisest kuust.

Viimane LOTi lend Poolast Hiinamaa pealinna toimub 24. oktoobril. Lennufirma pressiesindaja Krzysztof Moczulski on tõotanud kõigile reisijaile täielikku piletiraha tagasimaksmist ja põhjendanud otsust ebarahuldavate tulemustega talvehooajaks piletite müümisel ja ebavõrdse konkurentsiga, mida pakuvad need lennufirmad, kes saavad kasutada lühemaid marsruute, vahendab  Simpleflying. Lühemaid marsruute kasutavad Hiina ja Euroopa vahel Hiina lennufirmad, kes on jätkanud Venemaa õhuruumi kasutamist. Air China lendab Varssavi ja Pekingi vahel kolmel korral nädalas. 

7. novembril väljub Kopenhaagenist viimane SASi lend Shanghaisse, mis oli Hiinas SASi ainus sihtkoht. Nagu meenutab veebileht Travel Dealz, ei ole Euroopa regulatsioonide kohaselt reisijad kohustatud aktsepteerima piletiraha tagasimaksmist, nõuda võib ka ümbersuunamist teistesse lennufirmadesse.

Märksõnad

Tagasi üles