GALERII ERM-i on vallutanud elektrooniline muusika ja klubikultuur

Copy

Eile, 19. septembril avati Eesti Rahva Muuseumis elektroonilise muusika ja klubikultuuri festival unda, mis on osa Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 programmist. Hoogne programm jätkub ka täna. 

Festivali juhatas sisse sümfooniaorkestri pillidele ümberkujundatud techno ehk koostöös ERSOga toodi uues võtmes lavale Kenn-Eerik Kannikese elektroonilise muusika album «Computations». Kõnega klubikultuuri demokraatiat tugevdavast rollist astus üles Tresori klubi asutaja Dimitri Hegemann ning vestlusringis kaardistasid Natalie Mets, Oliver Berg, Karin Leivategija, Paul Lepasson ja Tanya Korenika Eesti öökultuuri minevikku ja olevikku. Õhtu kulmineerus Röövel Ööbiku kontserdi ja Haigla Peoga. Lisaks avati ERMi saalis Aivar Tõnso ebakõlaritele loodud helimaastik «Lummafooria» ning Joey Bania ja Baly Gaudini Soomaal filmitud videoteos «Mirelight”. Mõlemad installatsioonid jäävad avatuks festivali lõpuni.

unda festivali teine päev stardib juba täna õhtul kell 17 ning kulmineerub kuni laupäeva hommikuni kestva klubiööga kahel laval. Õhtu oodatuimaks sündmuseks tõotab kujuneda Jim Ashilevi intervjuu šoti kultuskirjaniku Irvine Welshiga. Lisaks kuuleb populaarse Instagrami konto Yellow Squares looja Elijah loengut DJ-kultuurist ning paneeli, kus DJ Marcelle, Denzel, Mark Gill, Vaim Sarv ja Jessie Dymond Barber räägivad tantsupõrandate olulisusest ajal, mil meie suhtlus üha enam digitaliseerub. Live-etteaste teeb ka Vaim Sarv, kes segab noise-muusikat, vabaimprovisatsiooni ja paganlikku suulist traditsiooni.

Tagasi üles