Kogenud piloot reisijatele: murevabalt sihtkohta jõudmiseks tuleks vältida järgmist

Copy
Naine, kellel hakkas lennureisil halb.
Naine, kellel hakkas lennureisil halb. Foto: Shutterstock

Lendamine võib olla paljude jaoks üks suurimaid hirme ja väljakutseid, kuid lennu ajal tehtud teatud toidu- ja joogivalikud võivad muuta selle veelgi hullemaks. Kuna salongi rõhk ja kõrgus mõjutavad teie keha ootamatul viisil, jagab kogenud piloot Paul Janowicz, mida tuleks vältida, et jõuda sihtkohta värskena ja probleemideta. 

Kogenud piloot Paul Janowicz hoiatab, et teatud toidud ja joogid võivad muuta teie lennukogemuse vähem nauditavamaks. 

Nimekirja tipus: alkohol. «Rõhumuutuste tõttu salongis võib alkohol põhjustada veelgi kiiremat joobeseisundit, dehüdratsiooni ja lennujärgset väsimust,» selgitab Janowicz. Kuna reisijate ohjeldamatu käitumine on ajas kasvanud, on hakatud mõtlema isegi lennujaamas märjukese müügipiirangutele. 

Kohvi, mida kasutatakse sageli varajaste lendude puhul, ei saa samuti heaks valikuks pidada. Seda väga lihtsalt põhjusel – kofeiin on niigi kuivas salongikeskkonnas dehüdreeriva toimega. 

Gaseeritud joogid on üks suurimaid piinu, soodustades lendamisel rõhumuutuste tõttu puhitust ja gaase. Eriti võib see nuhtluseks osutuda lennuki tõusmisel ja maandumisel. 

Samuti tuleks vältida vürtsikaid ja praetud toite, kusjuures Janowicz soovitab reisimisel hoiduda liigsest rasvast, mis võib tekitada lennu ajal kõhuhädasid või kõrgest soolasisaldusest tingitult gaase ja taas dehüdratsiooni. 

Neid nõuandeid tasub järgmisele lennule asudes meeles pidada, sest nii võib teie reisi algus sujuda teie kõhule kergemalt! 

Tagasi üles