UURING Selgusid, millistes Euroopa riikides on kõige õnnelikumad noored ja kus kõige õnnetumad

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: PeopleImages.com - Yuri A / Shutterstock

Hiljutine Good Childhood Report 2024 (hea lapsepõlve aruanne), mille koostas Children's Society, on andnud huvitava ülevaate Euroopa noorte heaolust ja eluga rahulolust. Raportis keskendutakse 15-aastaste noorte hinnangutele oma elule ja uuritakse, kuidas nad tunnevad end oma igapäevaelus.

See on iga-aastane aruanne, mis analüüsib noorte subjektiivset heaolu, keskendudes erinevatele aspektidele, näiteks rahulolu sõprade, pere ja kooliga. Aruande andmed põhinevad rahvusvahelisel PISA uuringul, mis küsitleb tuhandeid noori Euroopa riikidest, et hinnata nende üldist rahulolu. Küsitletakse noori vanuses 10–17 eluaastat, kuid erilist tähelepanu pööratakse 15-aastastele, sest see on vanus, mil nad seisavad silmitsi oluliste hariduslike ja sotsiaalsete väljakutsetega.

Uuringu raames palutakse noortel hinnata oma rahulolu kümnepalliskaalal, kus 10 tähistab kõrgeimat rahulolu. Tulemuste põhjal koostatakse Euroopa riikide edetabel, mis näitab, kus riikides on noored kõige õnnelikumad ja kus kõige vähem rahulolevad.

Tagasi üles