PÕNEV! Ööelukultuuri festival toob Tartusse maailmakuulsad reivitähed

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: oneinchpunch/Shutterstock

Selle nädala Tartu 2024 tippsündmus on elektroonilise muusika festival unda, mis on pühendatud klubikultuurile, tantsimisele ja inimeste ühendamisele. Lisaks sellele toimub Tartus veel hulga erinevaid sündmusi, nagu näiteks Uues Teatris etenduvad prantsuse-norra kunstniku Corentin JPM Leveni lavastused, kelle looming on tugevalt seotud kväär-kogukonna pärandi ja ajalooga. Nädala lõpus toimuvad maailmakoristuspäeva ajal Emajõe ääre koristustalgud.

19.–22. septembrini toimub Eesti Rahva Muuseumis esimest korda rahvusvaheline festival unda, mille keskseks teljeks on peod, live-etteasted ja konverents. unda pühitseb klubikultuuri selle erinevates vormides ja vaatleb seda kui viljakat pinnast, kust sünnivad värsked kontseptsioonid, ideed ja koostööd, mis kujundavad ka ühiskonda meie ümber. Seega uurib festival ka klubikultuuri laiemat põimumist teiste valdkondadega, nagu antropoloogia, turism, aktivism ja kunst. unda kontseptsioon on saanud ainest Eestile nii omastest liigirikastest soodest ning selle nimi tuleneb ladinakeelsest sõnast, mis tähendab ühel ajal «lainet» ja «rahvasumma» ning viitab ka müütilisele veeolendile Undinele.

unda programmis astub üles Berliini ööelu pioneer ja legendaarse klubi Tresor asutaja Dimitri Hegemann.
unda programmis astub üles Berliini ööelu pioneer ja legendaarse klubi Tresor asutaja Dimitri Hegemann. Foto: Marie Steggart
Tagasi üles