Prantsusmaa rongides on tänasest uus alus trahvi saada

Copy
SNCF ehk Société nationale des chemins de fer français on rongikompanii, mis asutati 1938. aastal.
SNCF ehk Société nationale des chemins de fer français on rongikompanii, mis asutati 1938. aastal. Foto: Didier Duforest / Wikimedia Commons

Lennukompaniid ei ole ainsad, kellele reisijate liiga suur pagas pinnuks silmas on.

Prantsuse rongioperaator SNCF hakkab alates 15. septembrist trahvima 50 euroga reisijaid, kelle kimpsud-kompsud ettenähtud limiidi alla ei mahu, vahendab ajaleht Independent. Reisijail on siiski lubatud endaga kaasas vedada veidi rohkem pagasit kui tavaliselt lennukites: üks käsipagas ja kaks kohvrit või üks käsipagas, üks kohver ja üks muu ese. SNCFi andmeil võib käsipagas olla maksimaalselt 40 cm x 30 cm x 15 cm suur, kohvri mõõdud ei tohi ületada 90 cm x 70 cm x 50 cm ning muuks esemeks võib olla muusikainstrument või koguni tõukeratas või kokkupandud jalgratas.

Need reeglid kehtivad rongides TGV InOui ja Intercites, odavrongis OUIGO kehtib ühe väiksema kohvri (maksimaalselt 55 x 35 x 25 cm) ja ühe käsipagasi  (maksimaalselt 36 x 27 x 15 cm) limiit. Lisapagasi veo õigust on lubatud juurde osta lisatasu eest, kuid reisija peab olema SNCFi kodulehe andmeil suuteline oma pagasit ise ühekorraga liigutama. 

Tagasi üles