USAs kargasid ametivõimud lennufirmade boonusprogrammidele kraesse

Copy
Püsilendajaprogrammid on USA lennufirmadele suur äri, mis võib aastas sisse tuua miljardeid dollareid. United Airlinesi Mileage Plus programmi kaardid.
Püsilendajaprogrammid on USA lennufirmadele suur äri, mis võib aastas sisse tuua miljardeid dollareid. United Airlinesi Mileage Plus programmi kaardid. Foto: https://www.flickr.com/people/globalx/ / Wikimedia Commons

​Ameerika Ühendriikide transpordiministeerium (Department of Transportation) üritab kaitsta reisijaid, et lennufirmad neil lennupreemiatega nahka üle kõrvade ei tõmbaks.

USA transpordiministeerium alustas neljapäeval formaalset menetlust nelja USA suurima lennufirma püsilendajaprogrammide asjus, et tagada «lennufirmade tasustamisprogrammide õiglus, läbipaistvus, prognoositavus ja konkurentsivõime,» teatab veebileht The Points Guy.

Uurimise alla on sattunud American Airlines (AAdvantage), Delta Air Lines (Skymiles), United Airlines (Mileage Plus) ja Southwest Airlines (Rapid Rewards). Muu hulgas nõuab transpordiminister Pete Buttigieg, et lennufirmad annaksid konkreetse ülevaate kõigi üksikasjade kohta, mis on seotud erinevateks lennupreemiateks vajalike miilide koguste, iga auhinna teenimiseks vajaminevate lendude arvu või miile teenivate krediitkaartidega tehtavate kulutuste suuruse ning ka kõikvõimalike kaasnevate tasude ja lisamaksude suuruse ning nende olemasolu põhjendatuse kohta. Samuti kohustati lennufirmasid detailselt põhjendama kõiki muudatusi, mida antud küsimustes on tehtud alates 31. juulist 2018. aastal.

Tagasi üles