TARTU 2024 SÜNDMUSED Antslas leiab aset suurejooneline kolhoosipidu

Copy
Viimsi vabaõhumuuseumi 30. ja Kirovi kalurikolhoosi 60. sünnipäev Viimsi vabaõhumuuseumis.
Viimsi vabaõhumuuseumi 30. ja Kirovi kalurikolhoosi 60. sünnipäev Viimsi vabaõhumuuseumis. Foto: Mihkel Maripuu

Selle nädala tippsündmus on basskitarrifestival Eesti Bassioaas, mis toob Võrru Eesti ja välismaa tippmuusikuid ning mitmed meeleolukad kontserdid. Tartus algavad Balti filmipäevad, kus saab tasuta näha Eesti, Läti ja Leedu põnevamaid filme. Antslas toimub legendaarses Linda rahvamajas suurejooneline kolhoosipidu.

27.–31. augustil toimub Võrus üks Euroopa omanäoliseim basskitarrifestival Eesti Bassioaas. Viie päeva jooksul saavad pillimängu huvilised osa võtta Eesti ja välismaa tippmuusikute töötubadest ja meistriklassidest. Õhtuti on publikul võimalus nautida mõnusaid basskitarride kontserte ja jämme. Festival lõppeb Võru Kandles muljetavaldava galakontserdiga, kus koos muusikutega astub üles külalisesineja Uku Suviste.

Neljapäeval algavad Tartu Elektriteatris Balti filmipäevad, mille raames jõuavad kinoekraanile Eesti, Läti ja Leedu silmapaistvamad filmid. Linastub ka Tartu 2024 lühifilmide kogumik «Metsik Lõuna». Kavas on ka vestlused filmitegijatega, mis annavad võimaluse teemasid põhjalikumalt arutleda. Üritus toimub paralleelselt ka Lätis ja Leedus, tähistamaks Balti riikide kultuurilist eripära ning Balti keti aastapäeva.

31. augustil toimub Kagu-Eesti suurimas kontserdisaalis, vastrenoveeritud Linda rahvamajas kummardus minevikule. Legendaarne Linda rahvamaja taaselustab üheks õhtuks pika laua pidude traditsiooni ning kutsub kõiki hoogsale retroretkele läbi piirkonna kultuuriloo. Elamusõhtul «Kirev Linda» pidutsetakse täpselt nii nagu legendaarse Linda kolhoosi hiilgeaegadel 70ndatel ja 80ndatel.

Tutvu programmiga siit!

Tagasi üles