6-aastane tüdruk sai puhkusereisil õnnetult surma täiesti süütuna tunduva eseme tõttu

Copy
Kuueaastane tüdruk, foto on illustreeriv.
Kuueaastane tüdruk, foto on illustreeriv. Foto: morrowlight / Shutterstock

6-aastane perega puhkusereisile sõitnud tüdruk suri haiglas, tema elu ei õnnestunud päästa. Lucy Morgan viibis õnnetuse toimumise hetkel perepuhkusel Maine'is. Surma põhjustas sulgpallireket. 

Väike Lucy Morgan viibis käesoleva aasta suvel Maine'is perepuhkusel. Mis temaga juhtus? Tüdruku surma põhjustas peatrauma, mille tekitas sulgpallireketi varre löök pähe.

6-aastane tüdruk viidi peale õnnetust viivitamatult haiglasse, kus ta nädal hiljem suri, vahendab NBC News. Õnnetus leidis aset keskpäeval Limerickis. Tüdrukule anti abi Portlandis Maine'i meditsiinikeskuses. Lapse ise sõnul midagi ohtlikku ta ette näha ei osanud – õed-vennad mängisid sulgpalli Limericki järvemaja ees hoovialal. Neil oli väga tore päev. Ja mingil moel juhtus, et just väike Lucy sai löögi.

Lucy isa Jesse Morgan on pastor, kes tegutseb New Jersey osariigis Newfoundlandis asuvas Green Pondi piiblikabelis. Ta kirjutas perekonda tabanud tragöödiast ja Lucyga juhtunust kristlaste suhtluskanalis. Isa jagas, et perekond oli just lõunasöögi lõpetanud ja ta oli oma naisega maja taga, kui nad kuulsid maja ees laste karjumist. Vanemad polnud juures, nii ei tea nad täpselt, kuidas selline asi juhtuda sai, sest olukord on enam kui veider.

«Täiesti veider õnnetus! Löögi ajal purunes reketi vars. Lucy istus mängu ajal kõrval, kuid terav tükk läks lendu ja lõikas lapsele koljusse. See põhjustas hukatuslikke vigastusi,» kirjutas pastorist isa. «Ta hingas ikka veel, kuid ei reageerinud. Hoidsin teda koos oma naise Bethanyga süles ja hüüdsime Jumalat appi.» Vanemad toimetasid lapse haiglasse.

Osariigi politsei teatas, et kummaline õnnetus leidis tõesti aset kirjeldatud viisil. «Sulgpallireketi alumiiniumist vars oli puust käepideme küljest paigast nihkunud, mille tagajärjel tabas varre tükk tüdrukut pähe, tungides läbi tema kolju,» seisab politseiteates. Lucy viidi esmalt MaineHealthi meditsiinikeskusesse Sanfordis, kuid kuna olukord oli erakordselt tõsine toimetati tüdruk helikopteriga Portlandi Maine'i meditsiinikeskusesse.

Jesse Morgan kirjutas, et Lucyl oli trauma tagajärjel tekkinud hapnikupuudusest tingitud ajukahjustus. Kolmapäevaks oli isa sõnul selge, et laps enam ei tule tagasi. «Arvestades esialgse trauma tõsidust oli peaaegu kindel, et lapsele on saatuslikuks saanud ajusurm.» Hommikul tunnistati Lucy Morgan surnuks.

Tüdruku isa jagas oma postituses, et Lucy surm mõjus tervele perele väga rängalt. Lisaks Lucyle kasvab selles peres veel kolm last: 4-aastane poiss, 8-aastane tüdruk ja 10-aastane poissi. «Teine tütar Shiloh varises emotsionaalselt kohe kokku,» jagas pastorist isa. «Tema ja Lucy on meie perekonna keskmised tüdrukud ja nad olid parimad sõbrad.» 

Sügavalt usklik isa usub siiski, et see katastroof langes perekonnale osaks, et nende usku proovile panna. Perekonnale tehti hulgaliselt toetuspalveid. Sugulased ja teised kirikujuhid tõttasid kohale lillede ja toiduga, et pakkuda kohalolu ja moraalset tuge.

«See oli nagu kuld kõige süngema kaevu põhjas,» ütles isa. Ta usub, et inimeste heasoovlikkus ja -teod on tõendid Jumala armust perekonnale, kes pidi äsja läbi elama täiesti ooatamatu ja kohutava tragöödia.

«Minu soov on, et tema kaotuse lugu annaks meile ikkagi lootust,» ütles Jesse Morgan NBC Newsile. «Kuigi halvim on juhtunud, on see teisi aidanud.»

Tagasi üles