NÄDALA SÜNDMUSED Kultuuripealinna ootab sel nädalal ees suurejooneline ekstreemspordivõistlus

Copy
Foto: Nauris Dollins

Sel nädalal jõuab kultuuripealinna ekstreemspordifestival Simple Session, mis toob Tartusse maailma parimad rulasõitjad ja BMX-trikiratturid. Paganliku PärimusÖÖ raames toimub ÖÖtantsupidu, kus osaleb ligi 600 tantsijat. Nädala lõpetab suurejooneline Eesti Filharmoonia Kammerkoori ning barokkorkestri Concerto Copenhagen kontsert «Pärt ja Händel».

Simple Session, mis toimus viimati Tartus 21 aastat tagasi, naaseb võimsalt oma sünnilinna 22.–24. augustil. Sündmus toob kultuuripealinna maailma parimad rula- ja BMX-sõitjad. Peadpööritavaid trikke ja põnevaid sõite näitavad rulakuulsused Aaron «Jaws» Homoki ja Ben Raybourn, BMX-sõitjad Joji Mizogaki ja Kevin Robinson Jr ning veel kümned tuntud sportlased. Eesti ekstreemsportlastest astuvad üles näiteks BMX-sõitjad Andreas Taru, Kristen Põder, Tauno Krüüts, rulataja Meelis Erm ja paljud teised.

24. augusti õhtul toimuvad Võrus müstilised sündmused – toimub Paganlik PärimusÖÖ, mis tähistab linna 240. sünnipäeva. Õhtu, millest ei puudu pärimus, valguskunst, teater ja muusika, tipneb ÖÖtantsupeoga «Õnnemärgi all sündinud», mis on valminud muinasjutuvestja Juhan Jaigi loomingu põhjal. Lavale jõuab pea poolsada esinejat, kelle seas on näitlejad, koorilauljad ja muusikud, akrobaadid ja tuleartistid.

Nädala lõpetab Tartus Pauluse kirikus kontsert «Pärt ja Händel», mis loob muusikalise silla erinevate ajastute vahel, ühendades 18. sajandi kõlamaailma tänapäeval enim mõju avaldanud muusikaga. Kontserdi esitajateks on rahvusvaheliselt hinnatud Arvo Pärdi interpreedid Tõnu Kaljuste ja Eesti Filharmoonia Kammerkoor (EFK) ning Põhjamaade juhtiv barokkorkester Concerto Copenhagen (CoCo).

Tutvu programmiga siin.

Tagasi üles