OHTLIK PAGAS Prussakate invasioon võis pagasi tagastamise võimatuks muuta

Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Rohkem kui 100 reisijat, kes naasid Marokost Manchesteri lennujaama Royal Air Maroci lennuga AT818, ootavad endiselt oma pagasit, kuna lennuki lastiruumis leiti prussakate invasioon.

Lennuk, mis saabus Casablancast Manchesteri 15. augustil, maandus õigel ajal kella 17 paiku, kuid kella 19ks ootasid reisijad ilma igasuguse teabeta endiselt oma pagasit. Lõpuks selgus, et lennuki lastiruum oli prussakaid täis, mistõttu töötajad ei tohtinud tervise ja ohutuse kaalutlustel pagasit välja võtta.

Üks reisija, Karen Gee, avastas oma AirTagi kaudu, et tema pagas oli Manchesteris, kuid pärast pikka ootamist sai ta teada, et lennuk oli koos pagasiga tagasi Casablanca'sse lennanud. Pagas laeti Casablancas maha ja lennuk jätkas tavalisi lende erinevatesse sihtkohtadesse. Siiski ei saadetud pagasit järgmisel Royal Air Maroci lennul Manchesteri, mistõttu on reisijad endiselt oma asjadest ilma.

Gee, kes muretseb prussakate võimaliku pesitsemise pärast oma pehmes kohvris, avaldas ärevusest põhjustatud arvamust, et putukad võivad olla sinna munenud. Ta kaalub oma pagasi põletamist, et vältida riski prussakate koju toomise ees.

Oxfordi ülikooli professor Tim Coulson rahustas teda, öeldes, et prussakad tõenäoliselt ei tungi läbi kohvri materjali. Kuid nad võivad peituda rataste õõnsustes või avades, kui kohver ei ole korralikult suletud, vahendab The Independent.

Teisipäeva hommikuse seisuga, kuus päeva pärast juhtunut, näitab Gee AirTag endiselt tema pagasit Casablancas. Järgmine lend Casablancast Manchesteri on plaanitud täna. Royal Air Maroc, Swissport ja Manchesteri lennujaam ei ole seni veel vastanud päringutele.

Tagasi üles