Eestist avanes esmakordne võimalus lennata vähetuntud eksootilisse riiki

Foto: SALMONNEGRO-STOCK/Shutterstock
Copy

Reisikorraldaja Novatours avas eestimaalastest reisihuvilistele veel vähetuntud kaugsihtkoha – Gambia! See Lääne-Aafrika avastamata pärl on uhiuus ja oodatud täiendus reisikorraldaja soliidsesse kaugreiside nimekirja, kus on kokku juba 13 sihtkohta.

Senegali naabruses asuv Gambia üllatab reisijaid oma mitmekesise fauna ja flooraga, võrratute Atlandi-äärsete randadega, pakkudes unustamatut lõõgastust ja uusi elamusi, mis sobivad ideaalselt talviseks eksootikapuhkuseks.

«Meie uus sihtkoht Gambia avab reisihuvilistele täiendava võimaluse sukelduda Aafrika eksootilistesse elamustesse, kuna eestimaalastest reisihuvilised janunevad uute suundade järele ning soovivad avastada üha enam kaugemaid ja vähem tuntud sihtkohti. Gambia on paljude Baltimaade reisijate jaoks endiselt avastamata. Samas Suurbritannia, Hollandi, Rootsi ja teiste Euroopa riikide puhkajate seas on Gambia poolehoiu juba saavutanud,» ütles Novaturas Groupi peadirektor Kristijonas Kaikaris. «See on erakordne sihtkoht, eriti neile, kellele meeldib olla looduse embuses ja otsida euroopalikele vaatamisväärsustele vaheldust,» jätkas ta.

Foto: Agarianna76/Shutterstock

Novaturas Group on praegu ainus reisikorraldaja Baltikumis, kes pakub regulaarlendudega reisipakette Gambiasse. Aafrika kontinendi väikseimasse riiki aitab reisikorraldajal nii Eestist, Lätist kui ka Leedust lennata Turkish Airlines ning väljalennud toimuvad kord nädalas 2024. aasta jõuludest kuni 2025. aasta märtsi lõpuni. Lennud toimuvad ümberistumisega Istanbulis.

Ootamatult eksootiline Gambia

Äsja Gambiast naasnud Novaturase kontserni tootejuht Indre Palaike kirjeldab vahetut reisikogemust: «Gambias on suurepärased rannad, mis sobivad ideaalselt pikkadeks jalutuskäikudeks. Seal on ka üle kuuesaja linnuliigi ja kui otsustad lisaks külastada naaberriiki Senegali, avanevad võimalused veelgi! Näiteks saab näha safaril metsloomi oma looduslikus keskkonnas – lõvid, leopardid, ninasarvikud, elevandid, pühvlid ja teisedki eksootilised loomad.»

Palaike soovitab esmakülastusel avastada Gambia faunat ja floorat kindlasti erinevatel ekskursioonidel. Näiteks Gambia lõunapoolses osas asuvaid külasid ja muuseume tasub väisata džiibiekskursiooniga. Mangroovisaludest ümbritsetud jõgedel saab nii supelda kui ka proovida süstasõitu. Lisaks aktiivsele puhkusele võimaldab see ekskursioon saada osa kohalike lindude suurejoonelisest kontserdist.

Palaike sõnul jäävad Gambia ranniku õhutemperatuurid detsembrist aprillini vahemikku 18–30 soojakraadi Celsiuse järgi. Kõige jahedamad temperatuurid on öösel. «Meie traditsioonilistel talvekuudel püsivad Gambias ookeani veetemperatuurid 22–26 soojakraadi vahel,» selgitas ta.

Gambia mangroovid.
Gambia mangroovid. Foto: Curioso.Photography/Shutterstock

Aafrika naeratav rannik

Novatoursi Gambia reisipakett koosneb 11 ööst hotellis ning reisijatel on võimalik valida kahe- kuni viietärni Maroko, Aafrika ja Euroopa stiilis hotellide vahel. Enamik neist asub ookeani ääres ja paljudes neist on swim-up toad, kust pääseb otse hotelli basseini.

«Gambia on turvaline sihtkoht, mis muutub üha populaarsemaks turistide seas üle kogu maailma. Enamik kohalikke elanikke on väga sõbralikud ja pole ka ime, et seda riiki on hakatud hellitavalt kutsuma Aafrika naeratavaks rannikuks,» selgitas Palaike.

Enne Gambiasse reisimist soovitab reisikorraldaja kindlasti kontrollida võimalikult varakult passi kehtivusaega ja teha riiki sisenemisel reisitõrke-, tervise- ja pagasikindlustused. «Riiki sisenemiseks pole vaja tingimata teha täiendavaid vaktsineerimisi, kuid reisijad peaksid tutvuma riigi turvalisusmeetmetega ja viima võimalikud tervist ohustavad riskid miinimumini, nagu ka teistesse kaugsihtkohtadesse reisides. Kindlasti tasub pikemate väljasõitude korral hoida käepärast sääsetõrjet,» lisas Novaturase tootejuht.

Traditsioonilised Gambia kalapaadid.
Traditsioonilised Gambia kalapaadid. Foto: Curioso.Photography/Shutterstock

Novaturas Group pakub oma klientidele veel mõningaid toredaid uuendusi – taas on müügis reisipaketid Dominikaani Vabariiki ning kombineeritud reisipaketid.

Kombineeritud reisid pakuvad klientidele võimalust veeta oma puhkus kahes erinevas kuurordis ja hotellis, viibides mõned päevad ühes linnas või piirkonnas ja seejärel suundudes reisikorraldaja transfeeriga teise kuurordisse. Eestist pakub Novatours mainitud reise Bali saarel Indoneesias, Tais, Vietnamis ja Kuubal.

17 talvesihtkohta üle maailma

Novaturase peadirektori sõnul planeerivad reisihuvilised taas oma puhkust pikemalt ette. Juba juunis avatud talvehooaja reisikavast leiab uue sihtkohana Gran Canaria saare, samuti Tenerife ning Egiptuse suunal Hurghada ja Sharm el Sheikhi otsereisid. Alates augustist on Baltimaade suurima reisikorraldaja tootevalik täienenud ja Eesti reisijad saavad järgmiseks külmaks aastaajaks valida kokku 17 sooja sihtkoha vahel. Lätist ja Leedust saab valida veel väljumisi suusareisidele ja Madeirale.

Novaturas Group pakub jätkuvalt piirkonna kõige laiemat valikut ja erinevaid väljumisaegu 13 kaugsihtkohta. Juba oktoobri lõpust algavad lennud Tai Kuningriiki Bangkokki ja Phuketile, Vietnami, Balile, Mauritiusele ja Maldiividele. Novembris avanevad reisid Seišellidele, Sansibarile, Mehhikosse ja Sri Lankale. Kõige suurem eksootikareiside valik on Novatoursil Eestist talvekuudel, mil algavad lennud Dominikaani Vabariiki ja Gambiasse.

Märksõnad

Tagasi üles