«Saja inimese, koerte ja laste peale ainult üks pesemisruum!» Miks tuleb igal reisil passi kaasas kanda?

Copy
Lendude ärajäämine võib keerata tuksi kogu puhkusereisi.
Lendude ärajäämine võib keerata tuksi kogu puhkusereisi. Foto: Shutterstock

Tavaline lend Puerto Ricost Miamisse muutus reisijate jaoks õudusunenäoks, kui karm ilm sundis neid Bahama saartel ootamatult maanduma. Nördinud reisija jagab oma Tiktoki videos, kuidas passide puudumine jättis kõik üle seitsme tunni terminali kinni, mida meenutab tänaseni ebameeldivusega. 

Reisijad, eeldades, et nad viibivad riigisisesel lennul, kus ei ole passi vaja, ei olnud vahepeatuseks valmistunud. Ilma passita ei saanud nad teha tollivormistust, jättes nad terminali, kus oli minimaalselt toitu ja üks ülerahvastatud pesemisruum. 

Nii, nagu vahepeatustega ikka, saadeti reisijad lennukist välja lennu jätkumist ootama. Selle tõttu jättis enamik reisijaid oma asjad lennukisse, lootes, et saavad üsna varsti reisiga jätkata. Kuna ilm ei võtnud aga paremat jumet, ei saanud ka lennuga jätkata. 

Olukord eskaleerus tervisehädadeni, mis vajasid meditsiinilist sekkumist, kuid lennufirma ei pakkunud inimestele piisavalt tuge ning ühenduse saamiseks kulus kaua aega. 

Keskmine lennuaeg San Juani, Puerto Rico ja Florida Miami vahel on umbes 2,5 tundi, kuid Tiktoki filmimise ajaks oli Puerto Rico väljumisest möödunud juba umbes üheksa tundi. 

«Meil on üks pesemisruum sajale inimesele, koertele ja lastele,» kommenteerib reisija. Nende tundides jooksul, mil nad seal viibisid, oli nende peamine toiduallikas ainult Biscoffi küpsised. 

«Hetkel on inimestel meditsiinilised hädaolukorrad. Meil on lennukis ravimid olemas, aga ühele härrasmehele öeldi, et ta ei saa seda tooma minna,» räägib teine reisija Tiktoki videos vihjates sellele, et parasjagu sel hetkel olid ravimid hädasolijatele väga vajalikud. 

Keerulisemaks muutis asjaolu see, et enamik lennukis olijaid rääkis ainult hispaania keelt ja aru saamiseks oli vaja tõlki. 

Lennufirma aga ei öelnud, kas lennureisijatele Bahamal veedetud hädad ja ajakulu hüvitati või mitte. 

Loo moraal: Järgmisel korral, eriti tormiohtlikes piirkondades lennates, kaaluge alati passi kaasa võtmist, sest te ei tea kunagi, kuhu teie reis teid ootamatult viia võib. 

Tagasi üles