Tartus toimub sel nädalal esimene abieluvõrdsuse rongkäik (4)

Copy
Algavad ärksameelne Tartu 2024 Pride ja noortefestival «KUS».
Algavad ärksameelne Tartu 2024 Pride ja noortefestival «KUS». Foto: Maanus Kullamaa

Kultuuripealinna sellenädalane tippsündmus on Tartu 2024 Pride, millega tähistatakse vabadust ja viimaste aastate olulisi edusamme LGBT+ kogukonnas. Lisaks algab Tartu 2024 Extended noorte korraldatud festival «KUS», mis toob Tartusse loovuse ja seiklushimu ning küsib osalejatelt «KUS mu süda on?». Põlvas toimub «Taevapargi pühitsemine», mis seob maailmakultuuride etteasted, muusika ja tantsu.

Esmaspäeval saab alguse nädala aega kestev Tartu 2024 Pride, mis pakub sel aastal meelelahutust ja keskkonda ühiseks ajaveetmiseks. Kavast leiab muusikat, kunsti, filme, vestlusringe, jalutuskäike ja töötubasid. Laupäeval, 17. augustil kulmineerub esimese abieluvõrdse rongkäigu ja vabaõhukontserdiga Tartu Raekoja platsil.

Esmaspäeval saab ka alguse Tartu 2024 Extended noorte korraldatud festival «KUS». Nooruslikus ja ärksameelses Tartus küsime «KUS mu süda on?». Programm soovib kutsuda esile inimestes oleva sisemise hulljulge noore ning pakkuda elu parimat aega. Samuti toimub festivali ajal Autovabaduse puiesteel esmaspäeval, 12. augustil rahvusvaheline noortepäev mitmete muusikaliste esinejatega.

16.–25. augustini toimub Põlvas «Taevapargi pühitsemine». Festivali jooksul toimub kaheksa erilist sündmust, millega tuuakse taeva alla erinevate maailmajagude laulud, tantsud ja rituaalid. Need on sündmused, kus loome- ja hingejõud ühendavad põnevad välisesinejad ning siinsed säravad kultuuritegijad.

Tutvu Tartu 2024 programmiga siit! 

Tagasi üles